Vandaag ben ik ridder!

Vandaag ben ik ridder!
Categorieën: ,
Publisher:

Een ridder is dapper. Een prinses is lief. Is dat wel zo?

Wat wil jij zijn? Een ridder of een prinses? Ridders zijn dapper en prinsessen zijn lief. Of lijkt dat maar zo?
Lekker dikke verhalenbundel met meer dan 30 korte verhalen over ridders. Over de hete helm van ridder Kees. Over ridder Flip die altijd de beste wil zijn. En over ridder Bas die een plas moet. En dat is niet makkelijk met een harnas aan!

In drie woorden

eerste leesboekje, stoer, avontuurlijk In meer woorden

In de serie ‘AVI-kanjer’ een bundel met allemaal korte verhalen rond het thema ridders. Op iedere dubbele bladzijde staat een tekst van ongeveer twintig korte regels en een illustratie. In iedere tekst is een andere ridder de hoofdpersoon, soms een echte ridder of de zoon van een ridder in de middeleeuwen en soms een spelend kind in de huidige tijd. Daardoor is ieder verhaal een afgerond geheel. De zinnen bestaan uit drie tot zeven woorden en beginnen allemaal met een hoofdletter. Er worden geen moeilijke begrippen of lastig te lezen woorden gebruikt.

De illustraties zijn met verschillende technieken gemaakt: foto’s, tekeningen en collage. Door de steeds wisselende kleuren onder de teksten en de illustraties, de ruime bladspiegel en de vele illustraties een erg aantrekkelijk boek om zelf te lezen.

Voor ridders en prinsessen vanaf  ongeveer 6,5 jaar.

Blog auteur Ivenka Gerbrandy

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *