Vast

Vast
Categorieën: ,
Tags: ,
Publisher:

“Het begon allemaal met de vlieger van Finn. Die kwam vast te zitten in een boom.
Hij trok eraan en slingerde wat, maar de vlieger liet niet los.”.

De vlieger van Finn kwam terecht in een boom. Hij doet zijn uiterste best om hem los te krijgen. Eerst gooit hij zijn schoen, maar ook die komt vast te zitten. Dan zijn andere schoen. Ook vast! Finn gooit een orang-oetang, een boot, zijn voordeur… alles blijft in de boom hangen. Lukt het Finn ooit nog om zijn vlieger terug te krijgen?

In drie woorden

Humor, origineel, sprankelend

In meer woorden

Herinner jij je die ene dag nog? Die dag dat je daar stond met een vlieger in je handen? Bij Finn was dat de dag waarop het misging. Zijn vlieger kwam vast te zitten in de boom en liet niet meer los. Finn doet van alles; hij gooit zijn lievelingsschoenen, Mies de kat, de gootsteen en zelfs de brandweerwagen en mannen. Maar niets hielp. Tot het bijna donker werd, toen kreeg Finn een idee…

Oliver Jeffers heeft weer een pareltje geschreven. Hij laat ons denken in oplossingen in plaats van in problemen. Voor Finn is het een groot probleem dat zijn vlieger vast zit, maar hij gaat niet bij de pakken neer zetten. Nee, hij gaat op zoek naar dé oplossing. Tijdens het voorlezen biedt deze boodschap mooie mogelijkheden tot een gesprek. Is het verstandig om de verfemmer in de boom te gooien? Zou het dan wèl lukken of is een andere optie handiger?

     

De kleurrijke illustraties wisselen van grootte. De ene keer is het paginagroot met een kleurrijke achtergrond, de andere keer is het simpel en timide, op een witte achtergrond. Het is een mix van digitaal tekenen en het kleurpotlood. Het lettertype is herkenbaar voor de boeken van Oliver Jeffers. Je vindt het lettertype ook in De krijtjes, Samen gaan bouwen en Samen hier.

Vast is een hilarisch prentenboek voor iedereen vanaf 4 jaar.

Blog auteur Yvonne Soepboer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *