Vastberaden

Vastberaden
Categorieën: ,
Publisher:

‘Zoektocht naar liefde’

Om verschillende redenen verblijft de dertienjarige Vince voor de derde keer in een pleeggezin. Als hij tijdens een bezoek aan zijn moeder een brief ziet liggen, denkt hij dat die van zijn biologische vader is. Die heeft hij vanaf zijn vierde niet meer gezien. Op de achterkant van de brief staat een postcode en huisnummer. Vince besluit zijn vader op te sporen. Zijn allerlaatste hoop op vastigheid.

In drie woorden

Spannend, verrassend, realistisch

In meer woorden

Na een verblijf in meerdere pleeggezinnen lijkt het iets beter met Vince te gaan op het moment dat hij zijn intrek neemt bij Laura en Kees. Zij behandelen hem met begrip en geven bovendien een flinke dosis liefde. Ook Yara, hun geadopteerde dochter kan het goed met Vince vinden. Maar Vince is een emotioneel beschadigd kind dat te vaak slecht bejegend is. Daardoor kost het hem moeite om zijn gedrag bij te stellen. Diep van binnen worstelt hij met een groot gemis: liefde van zijn eigen ouders. Hij is loyaal aan zijn moeder die hij af en toe bezoekt, maar heeft veel verdriet omdat zij niet capabel blijkt om hem op te voeden. En hij mist zijn vader. Als hij op een dag een brief bij zijn moeder op een tafeltje ziet liggen, weet hij bijna zeker dat die van zijn vader afkomstig moet zijn. Vooral de ontwijkende antwoorden van zijn moeder zijn voor Vince een bevestiging dat zijn vermoeden moet kloppen. Hij besluit een zoektocht naar zijn vader te starten.

De spanning tijdens deze zoektocht is groot, Vince is niet te stuiten. Hij zet zijn mobiel resoluut uit en schroomt niet om onverantwoordelijke acties te ondernemen. Op een aantal toevalligheden na is het een realistisch verhaal. Het plot is verrassend.

De cover trekt aan en roept vragen op, evenals de titel van het boek die maar weinig verraadt over de inhoud. Het boek bevat geen illustraties. Er zijn 23 hoofdstukken, het lettertype is duidelijk en niet te klein.

Ik las dit spannende boek bijna in één keer uit, gewoon omdat ik Vince het allerbeste wens en benieuwd was of hij kreeg wat hij verdiende: liefde.

Voor iedereen die geïnteresseerd is in het lot van kinderen bij wie niet alles wat normaal lijkt vanzelfsprekend is. Vanaf een jaar of 12.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *