Verhalen van de Fladdertak – Sprookjes, mythen en legenden over betoverde bomen en wonderlijke bossen

‘Laat bericht uitgaan naar de Ouden van alle landen. Vraag hen hun mooiste verhaal naar die wilg te sturen en zeg dat er haast bij is.’

Over de hele wereld spelen bomen een rol in sprookjes, verhalen, legenden, religies en bijgeloof…

In dit schitterende boek vertelt een boom – de Fladdertak – verhalen over zijn soortgenoten. De verhalen moeten wel spannend zijn, want zijn leven hangt ervan af… Ja, je hoort het goed: ze leven, die bomen – van dat kleintje in je tuin tot de woudreus in het bos. Luister maar!

In drie woorden

Betoverend, sfeervol en vlot

In meer woorden

Wist jij dat bomen kunnen praten? Nog nooit gehoord? Ik ook niet, maar in dit prachtige voorleesboek vertellen bomen van over de hele wereld hun allermooiste verhaal. De Fladdertak, een wilg uit Nederland, heeft hulp nodig. Als hij wil blijven leven, moet hij elke dag een spannend verhaal vertellen. Hij roept de hulp in van Generaal Sherman. Die laat een bericht uitgaan naar de ‘Ouden van alle landen’. Ze moeten allemaal hun mooiste verhaal naar de wilg – de Fladdertak – sturen. Zo is er een prachtig boek vol sprookjes, mythen en legenden ontstaan. En ga jij vanavond ook luisteren bij de boom in de achtertuin? Misschien heeft hij ook een mooi verhaal te vertellen…

De kleurrijke illustraties zijn betoverend en geven het boek sfeer. Klein, paginagroot, achter de tekst of verspreid over twee volledige pagina’s, de illustraties wisselen qua formaat en opmaak. En op de schutbladeren kun je zien waar je welke boom kunt vinden. Je ziet een grote wereldkaart met nummers. In de legenda kun je vervolgens de naam van de boom vinden. En rondom de wereldkaart kun je het juiste blad of de juiste vrucht van die boom zien. Zo krijg je een goed beeld van de boom.

Dit prachtige boek is geschikt voor uren (voor)leesplezier. De korte verhalen worden hier en daar afgewisseld met een illustratie. De verhalen zijn vlot geschreven, vaak met een tikkeltje humor. Wat verder opvalt is dat het boek heel fijn open blijft liggen.

Niet alleen wij zijn enthousiast over dit boek. Verhalen van de Fladdertak staat op de longlist van de Jan Wolkers Prijs voor het beste natuurboek van 2022.

Een mooie aanwinst voor iedere boekenkast. Geschikt om (voor) te lezen vanaf 8 jaar.

Blog auteur Reina Loonstra - Douma

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *