Vieze versjes

Vieze versjes
Categorieën: ,
Tags: ,
Publisher:

Vieze versjes in een boekje, lachen om een scheetje of een poepje!

Mijn zusje is heel lief, maar stinkt een beetje. Tenminste dat vindt papa, want hij noemt haar altijd sch…                      Nee, nee, nee, nee, nee! Ik hoef niet naar de wc! Ik hoef niet op het potje! Ik liet alleen een pr…

In drie woorden

Grappig, vrolijk, vies

In meer woorden

Qua inhoud en uitvoering: een boekje vol vrolijkheid! Het gaat hier om een verzameling versjes die als gemeenschappelijke factor hebben dat ze over vieze dingen gaan. Toch zijn ze erg divers want het gaat niet alleen over pies en poep. Ook snotjes, (blote) billen, stinkend zweet en meer van dien aard komen aan de orde. De tekst is grappig en uiteraard op rijm, de plaatjes zijn vrolijk en werken erg op de lachspieren.

Aan afwisseling geen gebrek. Er zit bijvoorbeeld ook een zoekopdracht in het boek. Hierbij is het de bedoeling dat rijmende viezigheid met elkaar verbonden wordt (een kleine pipi doen > in mama’s linker schoen). Het spreekt voor zich dat dit soort activiteiten de taalontwikkeling ontzettend stimuleert terwijl er ondertussen ook nog eens een flink potje gelachen kan worden.  Wat wil een mens (kind) nog meer…

Ook erg origineel is het gedichtje over vieze Vanessa die zo hard kan boeren dat ze de windmolens kan laten draaien (Geen mens wil haar nog kwijt, ze zorgt voor elektriciteit). Enfin, of het nou over smeren met eten, vieze recepten, plakkerige haren, of poep en pies gaat, alle versjes zijn humoristisch en apart.

Deze bundel geeft je de kans om samen met je kind of klas eens lekker te genieten van een verzameling viezigheid op rijm. Geschikt voor lolbroeken vanaf een jaar of 4.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *