Vinnie en Flos, nieuwe vrienden

“Snotteflos, als je het nou gewoon eens probeert!’

Vinnie verhuist met zijn ouders naar een nieuw huis. Alles is een beetje eng in het begin, ook de nieuwe slaapkamer. Maar dan ontmoet hij Flos die in een boek in zijn kamer woont. Vinnie en Flos worden dikke vrienden en beleven samen veel avonturen waarbij de één de ander en dan weer de ander de één uit de brand helpt.

In drie woorden

Grappig, vriendschappen, avontuurlijk

In meer woorden

Vinnie is verhuisd naar een nieuw huis. Daar ontmoet hij Flos, een leuk, maar ook heel ondeugend beestje die veel durft. En laat Vinnie nu niet zo’n durfal zijn… Hij vindt veel dingen spannend, naar de kapper gaan, voor het eerst naar school, naar zwemles gaan en nieuwe schoenen kopen. Allemaal heel herkenbare onderwerpen voor een kleuter, die nieuwe dingen misschien ook wel spannend en misschien zelfs eng vinden. Flos geeft Vinnie nèt het zetje wat hij nodig heeft om het toch te proberen. Want, zo zegt Flos: ‘Snotteflos, als je het nu gewoon eens probeert!  Zo’n vriend kunnen wel allemaal wel eens gebruiken! Vaak oefenen ze de situatie op de slaapkamer van Vinnie, zodat het minder spannend wordt. Flos durft alles en doet alles, wat leidt tot grappige situaties.

Het boek bevat 15 korten, afgeronde voorleesverhalen over herkenbare onderwerpen. Perfect om voor te lezen voor het slapen gaan! De leuke en vrolijke illustraties zijn gemaakt door Natascha Stenvert, die ook de illustraties maakte van Kolletje en André het astronautje.

Ken je dit boek nog niet? Snotteflos! Als je het nu gewoon eens probeert?

 

 

 

Blog auteur Dieke Grootscholten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *