Vleertje Muis

Vleertje Muis
Categorieën: ,
Publisher:

‘Vleertje woont in een grot, midden in het bos. Samen met zijn moeder en héél veel anderen.’

Dit is Vleertje. Vleertje Muis. Hij kan al heel veel zelf: tandenpoetsen en vliegend poepen, muggenkoekjes bakken (want muggen zijn z’n lievelingseten) en zich verzetten tegen de winterslaap. Hij heeft superoren, scherpe tandjes en hij is vlieg- en fladderkampioen. Zijn vrienden Pad, Egel, Vos en Mot zijn nooit ver weg.

In drie woorden

Speels, interactief, voorlezen

In meer woorden

Dit boek bevat drie voorleesavonturen met Vleertje Muis in de hoofdrol. In de proloog maak je kennis met de vleesmuis. Hij vertelt hoe hij eruit ziet, dat hij graag muggen eet, hij al veel dingen zelf kan en dat hij met zijn familie in de grot woont, met nog héél veel andere vleermuizen. In het eerste verhaal speelt Vleertje Muis met de weegschaal, maar hij komt erachter dat hij te weinig weegt. Gelukkig zijn daar zijn vrienden die hem te hulp schieten. In het tweede verhaal, Vleertje Muis en het op-de-kop-ontbijt, heeft de vleermuis de hulp van de lezers nodig, kantel het boek, schud ermee en help Vleertje Muis. In het laatste verhaal geeft Vleertje Muis aan dat hij helemaal geen winterslaap wil houden, omdat hij de winter wil zien. Ook hier schieten de vrienden van Vleertje hem te hulp. Zij laten hem al het moois van de winter in één avond zien.
De verhalen in dit boek zijn vrolijk en lezen fijn voor. Het zijn verhalen waar je kind bij betrokken wordt. De illustraties van Aniek Bartels zijn speels en uitgevoerd in warme herfsttinten. Ze geven de verhalen sfeer.
Dit is het tweede boek van Susanne Roos. Ze schreef hiervoor al het Huttenboek voor jonge klussers, wat is bekroond met de Bronzen Griffel.
Het is een heerlijk voorleesboek voor kinderen vanaf een jaar of vier.

 

the gravatar profile photo

Blog auteur Dieke Grootscholten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *