Vlieg niet weg, juf!

‘Als juf in nood is, dan help je.’

Wat hangt er in de boom op het plein? Een luchtballon! De mand zit klem. Juf Fiep klimt snel in de boom. Ze hakt een tak af. De mand schiet los. Maar juf Fiep gaat mee de lucht in! Als dat maar goed komt..

In drie woorden

Spannend, vlot en grappig

In meer woorden

De groep 3 van juf Fiep is hard aan het werk wanneer één van de leerlingen buiten iets ontdekt. Het is een luchtballon! Maar de luchtballon vliegt veel te laag en komt vast te zitten in de boom op het schoolplein. Juf Fiep bedenkt zich geen moment en schiet te hulp, maar wanneer de mand van de luchtballon los schiet, houdt juf Fiep zich vast aan een touw. En dat touw zit vast aan de luchtballon. Daar vliegt de juf door de lucht. Hoe krijgt groep 3 hun juf weer met beide benen op de grond?

De verschillende kinderen uit groep 3 hebben allemaal wel een idee om hun juf weer naar beneden te krijgen. Erg leuk om te lezen hoe de verschillende karakters op elkaar reageren en met elkaar samenwerken.

Dit spannende verhaal is geschreven voor kinderen die één jaar leesonderwijs hebben gevolgd. De zinnen zijn kort en de woorden zijn goed te begrijpen. De zwart-wit illustraties verduidelijken wat er in de tekst staat en geven het verhaal goed weer.

Er zijn nog meer boeken geschreven over juf Fiep. Zij beleeft altijd bijzondere avonturen met haar leerlingen. Ze is een dappere juf en staat altijd voor iedereen klaar. De boekjes over juf Fiep zijn bedoeld voor kinderen uit groep 3 en 4.

Heb je net leren lezen en ben je op zoek naar een spannend avontuur, dan is dit echt een boek voor jou!

Blog auteur Reina Loonstra - Douma

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *