Vliegen zonder vleugels

Vliegen zonder vleugels
Categorieën: , ,
Tags: ,
Publisher:

‘Los van de grond ga je als een vogel zweven. Vliegen zonder vleugels, al duurt het maar heel even.’

Deze gedichten zijn voor iedereen. Of je nu op de grond valt van het lachen, ontzettend boos bent of verdriet hebt om je overleden hond. Met prachtige tekeningen van Aron Dijkstra.

In drie woorden

Divers, poëtisch en kleurrijk.

In meer woorden

Vliegen zonder vleugels is een prachtige dichtbundel met daarin 35 gedichten van de hand van Theo Olthuis. Twintig van deze gedichten zijn nieuw, vijftien zijn al eerder verschenen in bundels van Theo Olthuis die verschenen zijn tussen 1983 en 2002. De gedichten gaan over diverse onderwerpen. Van alledaagse dingen als naar de kapper gaan tot stil zijn voor een baby zusje en van het verliezen van je hond tot bang zijn. Voor ieder kind is er wel een gedicht waarmee het zich kan identificeren. Er is gekozen voor verschillende dichtvormen. Rijmgedichten en gedichten die een verhaal vertellen. Sommige gedichten moeten vaker gelezen worden voor de woorden echt tot je doordringen. Zoals gedichten met metaforen die je een mooi gespreksonderwerp geven met kinderen. Maar er zijn ook gedichten die voor zich spreken en je daarom ook  direct begrijpt.

De kleurrijke illustraties van Aron Dijkstra laten de gedichten leven. Ieder gedicht heeft een eigen pagina met daarbij een eigen illustratie. De illustraties zijn sfeervol en brengen de gebruikte woorden goed in beeld, ook als er van beeldtaal wordt gesproken. De diversiteit in gedichten zien we terug in de afbeeldingen, een fijne combinatie!

Een gedichtenbundel om te koesteren. Voor lezers van alle leeftijden.

Blog auteur Ilona de Kok

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *