Voetbalschoenen met plakband

‘Voetbal – HAK – is een veel te – HAK – ruwe sport – HAK HAK HAK!’

Matteo wil op voetbal, maar zijn ouders vinden voetbal helemaal niks. Hij kan beter op ballet. Of op vioolles. Samen met zijn vrienden bedenkt Matteo een manier waarop hij tóch mee kan doen. Maar het moet wel in het geheim. En dat levert spannende momenten op…

In drie woorden

Humor, spanning en sportiviteit

In meer woorden

Nog één keer weet Matteo langs de verdediging te komen. Maar vlak voor het doel glijdt hij uit. Hij maakt een lange sliding, en eindigt in een modderplas. Nat en smerig komt hij overeind. Hij spuugt een hap gras uit. Rotschoenen. Veel te glad met dat plakband. Het begint als los te laten ook. Hij kan beter op sokken gaan lopen…

Stel je voor, jouw droom is om profvoetballer te worden maar je mag niet bij een voetbalclub van je ouders. Dat overkomt de half-Italiaanse Matteo. Ballet, net als zijn zusjes, of vioolles bij zijn vader, dat mag wel. Maar daar zit de getalenteerde Matteo niet op te wachten.

In dit boek neemt Matteo je mee in zijn verhaal en zijn poging om toch te mogen voetballen. Het verhaal kent humor, spanning en bovendien staan voetbal en vriendschap centraal. Het boek draagt bij aan je eigen voetbalkennis doordat er voortdurend handige tips worden genoemd die Matteo opschrijft in zijn voetbalhandboek. Ook kent het boek een groot geheim, stiekem meetrainen met de plaatselijke voetbalclub en dan ook nog worden uitgenodigd voor de wedstrijd… Hoe ga je dat geheim houden voor je ouders? Bijna onmogelijk toch?

De korte hoofdstukken bevatten een afwisseling van tekst, zwart-wit illustraties en stukjes uit het handboek dat Matteo schrijft voor voetballers. Want iedere voetbalheld heeft natuurlijk wel een eigen boek nodig als hij beroemd wil worden. Het verhaal is geschreven op AVI niveau E5 en is geschikt voor de echte sportievelingen met een tikkeltje humor vanaf zeven jaar.

Blog auteur Ilona de Kok

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *