Vogeleiland

Vogeleiland
Categorieën: , ,
Author:
Publisher:

‘Vlieg mee met de mooiste vogels ter wereld!’

De kolibries zijn wanhopig. Er is geen eten meer. Alle bomen en planten gaan kapot door de mensen. Ook de bijeneters hebben honger, want met de bloemen verdwijnen ook de bijen. Dan hoort een van de vogels over een eiland zonder mensen, waar de natuur groeit en bloeit. Ze wagen het erop en maken de lange reis om dit ongerepte paradijs te vinden. Op elke bladzijde komen er meer vogels bij: valken, spechten, flamingo’s… Verwachtingsvol gaat de zwerm vogels op zoek naar een betere wereld.

In drie woorden

Kleurrijk, betoverend en leerzaam

In meer woorden

Soms heb je zo’n boek waarvan je de illustraties het liefst als schilderijtjes aan de muur wilt hangen… Vogeleiland is zo’n boek. Het verhaal neemt je mee in de betoverende wereld van het vogelrijk en weet daarbij een gevoelige snaar te raken tussen al het kleurrijke pracht. De mens zorgt niet goed voor de natuur en als we niet oppassen is er straks niets meer over van al deze schoonheid.

In dit leerzame verhaal leer je diverse vogelsoorten kennen. Bij iedere vogelsoort leer je iets over het voedingspatroon of de dagelijkse bezigheden van deze vogel. Daarnaast kun je genieten van de wonderschone illustraties die iedere vogel op zijn of haar unieke manier uitlichten in het verhaal. En mocht je zelf niet al lang genoeg willen kijken naar de plaatjes in dit boek dan word je wel gestuurd door het verhaal. Iedere dubbele bladzijde bevat een stuk tekst dat wordt afgesloten met een zoek- of telopdracht. Dit actieve element is ook uitermate geschikt voor in iedere kleutergroep.

Een kleurrijk prentenboek om eindeloos in te kijken, te zoeken, vogels te tellen en te herkennen.

the gravatar profile photo

Blog auteur Ilona de Kok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *