Voorlezen met Kolletje & Dirk

‘Gegarandeerd uren voorleesplezier met dit lekkere dikke voorleesboek!’

Kolletje en haar vriendje Dirk beleven allerlei avonturen. Kolletje gaat met haar klas naar een boerderij en ziet dansende koeien. In de zomer kampeert ze met papa in een tentje in de tuin, en Dirk leert vliegeren. Met de hele familie gaan ze naar de kermis en Kolletje en Dirk mogen in de botsautootjes. Doerak, het hondje van meneer De Jong, haalt veel ondeugende streken uit. Gelukkig heeft Kolletje altijd haar rood-witte toversokken aan. Als ze dan haar naam ‘Katharina Orselia Laetitia’ zegt, gebeuren er de wonderlijkste dingen…

In drie woorden

Grappig, kleurrijk en herkenbaar

In meer woorden

In dit lekker dikke voorleesboek zitten de zes leukste Kolletje & Dirk-boeken gebundeld. Lentekriebels, Taart met zomerkoninkjes, Herfstbeesten, Koning Winter valt in het water, Naar de kermis en Allemaal familie zijn samengevoegd tot één voorleesboek met wel meer dan 70 verhalen. Gegarandeerd uren voorleesplezier.

De verhalen van Kolletje & Dirk zijn herkenbaar voor kleuters. Kolletje & Dirk beleven allerlei avonturen. Zo gaan ze naar de kermis, vieren ze dierendag, spelen ze blindemannetje en leren ze breien. De verhalen zijn vlot geschreven en zijn niet te lang. Je kunt ze zowel thuis als in de klas voorlezen. Door de vele verhalen kun je het voorleesmoment heel goed aan laten sluiten bij het thema of het seizoen van dat moment.

Naast dat het boek boordevol voorleesverhalen staat, is het ook rijk gevuld met kleurrijke illustraties. Ze zijn grappig en vullen het verhaal goed aan. De tekst en illustraties vormen een prachtig geheel.

Een grappig en kleurrijk boek boordevol herkenbare verhalen voor kleuters vanaf 4 jaar.

 

Blog auteur Reina Loonstra - Douma

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *