Vos en Haas, het land van de Nijl

Vos en Haas, het land van de Nijl
Categorieën: , ,
Publisher:

Wat bedoel je met feitjes en weetjes?” vraagt Vos.
“Ditjes en datjes!” zegt Rob.
Ga jij mee op reis naar Egypte om alles ditjes en datjes te leren?

Ken je Rob? Hij heeft echt alles te koop. Daarom vraagt Haas of hij ook een reis naar het Oude Egypte te koop heeft, want daar wil ze zo graag heen. Samen met Vos natuurlijk! Want Vos wil heel erg graag een mummie zien. “Volg mij. Ik ben jullie gids” zegt Rob en samen vertrekken ze. “Stap in, we gaan varen op de Nijl!”.

In drie woorden

Avontuurlijk, informatief, vindingrijk

In meer woorden

Het Oude Egypte, hoe zou het daar zijn geweest? Hoe ziet een tempel eruit en waarom zitten er klauwen op de stoel? Rob is onze gids en vertelt ons hier alles over. Wist jij dat de Nijl maar één keer per jaar overstroomt? En ken jij de goden Horus en Bastet? Als jij dit prentenboek leest, weet jij straks alles over het Oude Egypte!

Vos en Haas, het land van de Nijl is een geestig en vindingrijk voorleesboek waarin kinderen niet alleen leren over het Oude Egypte maar ook nog een letters en woorden kunnen ontdekken. Zo zijn de woorden Vos en Haas altijd in het grijs geschreven, waardoor de kinderen het woord extra snel zullen herkennen. Daarnaast zijn sommige worden groter dan de andere. Dit kunnen woorden zijn die het kind al kent waardoor het kind deze zelf kan lezen. Ook staan er moeilijke woorden in zoals gevaarlijk en fonkelend. Deze variatie aan lettertypen maakt het speels en interessant. 

Sylvia Vanden Heede heeft al meerdere avonturen van Vos en Haas geschreven en dit laatste deel is echt van toegevoegde waarde. Ook is het bijna de Kinderboekenweek met als thema “en toen..”. Daar sluit dit voorleesboek natuurlijk heel goed bij aan. De kinderen zullen straks als een echte farao alle ditjes en datjes weten over het Oude Egypte!

De kleurrijke illustraties van Thé Tjong-Khing nemen je als lezer mee naar het Oude Egypte. Je krijgt een goed beeld hoe het in die tijd is gegaan door de combinatie van tekst en tekening. De illustraties zijn soms iets groter en soms weer wat kleiner. De tekst is nooit over een illustratie heen geschreven waardoor het extra zichtbaar blijft voor de kinderen om de woorden goed te lezen.

Hé avonturier, ga jij mee naar het Oude Egypte?
Het boek is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar.

Blog auteur Yvonne Soepboer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *