Vos en Haas – Uil is een kok

Vos en Haas - Uil is een kok
Categorieën: , ,
Series:
Publisher:

‘Haas wil een taart bakken, maar er is niets in huis…’

uil kookt voor vos en haas.
hij maakt soep.
en saus.
soep uit een pak!
en saus uit een pak!
‘ik kook een ei’, zegt hij.
maar dat gaat niet zo goed.

In drie woorden

Leerzaam, vrolijk en simpel

In meer woorden

Uil is een kok is een nieuw deel in de boekenreeks ‘Ik leer lezen met Vos en Haas’. In dit boek lees je als Uil, wat betekent dat het boek is geschreven op AVI niveau Start-M3. De boeken waarin je leest als Vos zijn geschreven op AVI niveau M3-E3 en wanneer je leest als Haas lees je op AVI E3-M4 niveau.

Karakteristiek aan alle boekjes binnen deze serie is dat bladzijdes overzichtelijk zijn. Er is gekozen voor veel wit met een korte stukjes tekst. Ter verduidelijking van de tekst heeft Thé Tjong-Khing herkenbare illustraties gemaakt. De illustraties zijn simpel en leiden vrijwel niet af van de focus van dit boek, de tekst. Het leren lezen staat namelijk centraal is deze boekenreeks. Het verhaal is geheel aangepast naar het leesniveau. Auteur Sylvia Vanden Heede heeft bijvoorbeeld gekozen om geen hoofdletters te gebruiken. En er is gespeeld met een groter en kleiner lettertype. Belangrijke woorden zijn groter zodat je hier als lezer de nadruk op kunt leggen.

Achter in het boek zijn een aantal heerlijke recepten opgenomen. Na het lezen van dit verhaal kan jij, net als Uil, direct aan de slag als kok. Een vrolijk boek voor beginnende lezers.

Blog auteur Ilona de Kok

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *