Vos gaat een stukje rijden

Vroemmm, kijk uit! Vos komt eraan en niets houdt hem tegen!

Vos gaat een stukje rijden. Door kuilen, over stenen, wobbel-bobbel, nog een hobbel! En door plassen – spitter spatter spetter! Vos heeft het zo naar zijn zin, hij merkt helemaal niet dat de muis achterop springt. En de mol. En de kever …

In drie woorden

Stapelverhaal, vrolijk, vervoer

In meer woorden

Met zijn blik op oneindig maakt Vos flink vaart, hij bestuurt een loopauto. Hij geniet zichtbaar van zijn ritje, hij focust op snelheid en neemt de hobbels, plassen en andere obstakels voor lief. Maar wat hij niet merkt is dat hij ongenode gasten met zich mee voert. En dat worden er steeds meer. Pas als Vos dwars door een huis rijdt kijkt hij verbaasd achterom. En wat denk je? Mogen de lifters blijven of moeten ze uitstappen?

Een vrolijk stapelverhaal voor jonge kinderen waar je als voorlezer ook van zult genieten. Het is grappig, voorspelbaar en biedt  tegelijkertijd uitdaging. Want het aantal meelifters op de vossenstaart groeit, weet jouw peuter welk dier er nu weer bijgekomen is?  Je ziet aan de gezichtsuitdrukkingen van de dieren   hoe ze zich voelen op de wiebelende staart van Vos. En ook dat Vos geniet van het racen, hij is zeker niet van plan om ergens voor te wijken. Hij geniet met volle teugen van zijn dol dwaze rit. Het levert grappige tafereeltjes op. De illustraties beslaan steeds beide bladzijdes, waarbij de basiskleuren voor de achtergrond geel en blauw zijn. Geel voor de grond en blauw voor de lucht. Het geeft een rustige balans en toont erg vrolijk.

Met ‘vervoer’ als thema zijn er tal van mogelijkheden om dit verhaal te verwerken. Er zijn op internet filmpjes te zien over Vos . Verder zijn er kleur- en vertelplaten en knutsel ideeën in overvloed. Dus na het lezen is er nog genoeg te doen! Dit kartonboek voor peuters staat in de prentenboek top 10 van de Nationale Voorleesdagen 2022.

Het is geschikt voor kleine coureurs vanaf een jaar of 3!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *