Vos, vogel en ik

Vos, vogel en ik
Categorieën: , ,
Publisher:

Weet jij wat je zoekt?

Ik was op zoek naar iets.
Alleen wist ik niet naar wat.
Ik vond het niet buiten.
Niet binnen. 

Net toen ik besloot dat er niets te vinden was,
hoorde ik het klappen van vleugels. 

In drie woorden

Hoopvol, warm, vriendschap

In meer woorden

In het boek maken we kennis met een meisje dat op zoek is naar iets, ze weet alleen niet wat. Maar dan hoort ze het klapperen van vleugels… en ineens weet ze precies waar ze naar op zoek is! Samen met vogel en vos gaat ze op ontdekkingstocht. Vos en vogel gaan er al snel vandoor. Het meisje wil ze niet kwijtraken dus gaat ze er snel achteraan. Ze hebben plezier en lachen. Tot dat ene moment… 

Vos, vogel en ik is een hoopvol verhaal over vrienden die elkaar sterk maken door altijd weer verder te gaan, ondanks tegenslagen. Het boek kan daardoor goed dienen als gespreksstarter. Wanneer sta je als vrienden sterk en hoe kun je elkaar helpen? Door de korte zinnen leest het boek vlot. Maar des te belangrijker zijn de illustraties. Zij laten ons zien wat de vrienden met elkaar beleven, zoals het stampen in de waterplassen. We zien vos zichzelf uitschudden, terwijl het meisje in de waterplassen springt. 

De illustraties zijn in het begin zwart, wit en grijs met een rode accentkleur. Wanneer het meisje ontdekt waar ze naar op zoek is, worden de illustraties kleurrijker. Wel is er gebruik gemaakt van een vast kleurenpalet: zwart, wit, rood, blauw, oranje en geel. Dit zorgt voor een duidelijke eenheid. 

Voor iedereen vanaf 5 jaar, die opzoek is naar iets waarvan hij of zij nog niet weet wat het is.

the gravatar profile photo

Blog auteur Yvonne Soepboer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *