Vreemde vogels

Ik ga op reis en neem mee…

Mies, Mo en Cato zijn druk bezig met de voorbereidingen van hun vakantie naar Afrika. Want de winter komt er bijna aan. De vogels houden niet van de winter, omdat ze daar koude pootjes van krijgen. En niemand wordt blij van koude pootjes.

Mies, Mo en Cato zijn er bijna klaar voor. Nog maar héél even.

Een vrolijk prentenboek over uitstelgedrag.

In drie woorden

Grappig, tuttebellen, inpakstress

In meer woorden

Als je het boek openslaat beland je direct in het kleurrijke stadje van de drie vogeltjes. Daarna wordt ingezoomd op het pleintje met de boom. Dit plein komt nog meerdere keren terug in het verhaal maar dan telkens in een ander seizoen. Het begint allemaal met de intrede van de herfst en de op handen staande winter. En dat brengt ons dan naar de huisjes van de vogeldames Mies, Mo en Cato. Ze zijn elk op geheel eigen wijze gestart met het inpakken van de koffers want ze moeten naarstig op reis naar een zuidelijke oord. Op de vlucht voor de kou. Het inpakken gaat echter niet zonder slag of stoot, alle drie pakken ze het inefficiënt aan. Een hoop getut over wat wel of niet in de koffer mee moet is het gevolg. Heel grappig in beeld gebracht en zeer herkenbaar. Lukt het ze om nog voor de winter in het warme Afrika aan te komen?

Het is erg leuk om samen met je kind de prenten te bekijken, er is veel te zien. Kinderen zullen vast ook weleens stress ervaren hebben als ze moeten kiezen wat er wel of niet mee mag op vakantie. Je kunt nou eenmaal niet al je speelgoed meenemen. Voor de volwassen voorlezer is dit prentenboek trouwens ook een feest van erkenning: wie twijfelt er nou niet over de inhoud van de vakantiekoffer? Zo is mijn grootste nachtmerrie dat ik te weinig te lezen mee heb en er op locatie geen boek te koop is. Dus ik begrijp precies wat Mies doormaakt als ze keuzes moet maken over de reislectuur. En dan die arme Mo met haar overdaad aan kleding. Och, och, wat een gedoe met al die jurken, krulspelden en lipstick. En dan is er nog het huis dat netjes achter gelaten moet worden. Cato weet daar alles van!

Een fraai uitgevoerd prentenboek over uitstelgedrag, vakantieperikelen, reizen en seizoenen. Gelinkt aan vogeltrek. Als je de knutselplaat download kun je je eigen vreemde vogel maken.

Een vrolijk prentenboek voor kinderen vanaf een jaar of 4.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *