Vrijdag kom ik weer thuis

“Als er een winkel was waar je mannen kon kopen, dan kocht ik voor haar verjaardag een nieuwe man.”

Esi heeft een plan: ze wil een man voor haar moeder vinden. Een Ghanese man, want dat zijn volgens haar moeder de leukste. Zij kan het weten, want Esi’s vader was ook een Ghanees. En Ghanese mannen, waar vind je die? In Ghana natuurlijk!

In alle vroegte vertrekt Esi stiekem met een grote koffer naar Schiphol. Bij de incheckbalie verstopt ze zich in haar koffer. Ze hoopt zo als verstekeling in Ghana terecht te komen. Maar wat Esi zich niet realiseert, is dat een achtergelaten koffer op het vliegveld niet lang onopgemerkt blijft…

In drie woorden

Spannend, kleurrijk en humor

In meer woorden

In Vrijdag kom ik weer thuis ontmoeten we Esi. Esi woont alleen met haar moeder, haar vader is gestorven toen zij nog een klein meisje was. De moeder van Esi wordt bijna 40. Esi weet niet zo goed wat ze moet kopen voor haar moeder. Dan bedenkt ze een plan. Ze gaat op zoek naar een nieuwe man voor haar moeder. Daarvoor moet ze naar Ghana, want daar komen volgens haar moeder de leukste mannen vandaan. Zal het haar lukken om een nieuwe man te vinden voor haar moeder?

Dit boek is het kinderboekendebuut voor Robert van Dijk. Zijn vlotte schrijfstijl in combinatie met een beetje humor en spanning maken dat je door de bladzijdes heen vliegt. Doordat het verhaal vanuit de ik-persoon geschreven is, leef je enorm mee met Esi en hoop je op een goede afloop. In het boek komen hedendaagse thema’s als verliefdheid en identiteitsontwikkeling aan bod. Esi haar vader was een Ghanees. Eigenlijk is Esi heel nieuwsgierig waar zij vandaan komt.

In de kleurrijke illustraties van Alette Straathof zit af en toe een vleugje humor verstopt. De illustraties passen goed bij de tekst en vullen het verhaal mooi aan.

Een grappig en spannend boek voor kinderen vanaf 8 jaar.

 

Blog auteur Reina Loonstra - Douma

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *