Vrolijk

Vrolijk
Categorieën: , ,
Publisher:

“Duik in dit boek en kijk welke emotie de negen vissen uitbeelden.”.

In dit kleurrijke prentenboek zwemmen negen verschillende vissen. Deze vissen beelden verschillende emoties uit zoals verbaasd, verliefd, kwaad en bedroefd. Kan jij aan de gezichtsuitdrukking zien welke emotie erbij hoort? 

In drie woorden

Kleurrijk, empathie, fantasierijk 

In meer woorden

Zoveel verschillende mensen als er op de wereld zijn, zoveel verschillende vissen zijn er ook. In dit kleurrijke prentenboek maken we kennis met negen vissen. Ieder vis heeft zijn of haar eigen emotie. Een mooie afspiegeling van wij, als mensen. Maar soms kan het best lastig zijn voor kinderen om een emotie te herkennen en te benoemen. Iedere emotie is uitgedrukt in een gezichtsuitdrukking en wordt benoemd. Het mooie aan dit boek is dat je alleen de emotie van de vis weet en niet waarom hij/zij zich zo voelt. Je kan met je kind dus hele avonturen bedenken en misschien kan je alle negen vissen wel combineren in één groot avontuur! 

De illustraties zijn zo kleurrijk en aangepast op de emotie, dat je daaraan al kan zien om welke emotie het gaat. Daarbij komt dat de vissen op een zwarte achtergrond zijn geplaatst, dat de kleuren nog veel meer uitkomen. Prachtig! 

Blog auteur Yvonne Soepboer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *