Waarom hebben we tenen? Een grappige vraag (en een antwoord) voor elke dag

Ik hoop dat je nieuwsgierigheid je vandaag naar mooie bestemmingen brengt!

Dit boek beantwoordt 366 vragen van kinderen van over de hele wereld. Voor elke dag een vraag dus – plus eentje extra voor de schrikkeljaren. Een prachtige manier om de wereld en alles daarbuiten te beleven!

In drie woorden

fascinerend, interessant, afwisselend

In meer woorden

Dit boek is begonnen als podcast van Molly Oldfield met de naam ‘Everything Under the Sun’. Deze podcast draait helemaal om vragen die kinderen aan de auteur sturen. Vragen over van alles en nog wat:
– Waarom heeft een octopus drie harten?
– Waarom hebben mannen tepels?
– Waarom kunnen mensen niet met hun oren wiebelen?
– Waarom hebben we tenen?
– Waar gebruikt een narwal zijn slagtand voor? En nog veel meer…
Voor de podcast, hebben deskundigen al deze vragen beantwoord.

Molly wilde deze vragen en antwoorden graag met iedereen delen in de vorm van een boek en dat resulteerde dus in dit pareltje. Doordat het vragen van kinderen zijn sluit het geweldig goed aan bij kinderen in de basisschoolleeftijd.

Elke bladzijde barst van de nieuwsgierigheid van kinderen. En samen met de illustraties van verschillende kunstenaars is dit echt een superaantrekkelijk boek voor kinderen geworden.

Het boek is opgedeeld in de maanden van het jaar en aan het begin van de maand vind je een overzicht van alle vragen (die passen bij die maand), die daarna beantwoord worden. Op een dubbele bladzijde worden een tot zes vragen beantwoord tussen de kleurrijke illustraties.

Dit boek kun je fantastisch in de klas inzetten door het te gebruiken voor ‘de vraag van de dag’. Zo kun je elke dag weer iets nieuws leren – ook in een schrikkeljaar. Kinderen zullen smullen van de weetjes in dit boek!

Voor nieuwsgierige kinderen vanaf 8 jaar die zich over van alles verwonderen.

Blog auteur Ivenka Gerbrandy

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *