Wafeltje en Mochi, een heerlijk feestje!

Wafeltje en Mochi, een heerlijk feestje!
Categorieën: ,
Publisher:

Weet jij wat we nodig hebben om augurken te maken?

Kennedy is een vriendin van Wafeltje en Mochi. Ze houdt ontzettend van augurken.
Die smaken zo lekker zuur! Daarom willen Wafeltje en Mochi augurken voor haar maken.
Maar… hoe doe je dat eigenlijk?

In drie woorden

Informatief, kleurrijk, interessant

In meer woorden

Sinds Wafeltje en Mochi in de supermarkt werken, komen ze iedere dag in aanraking met voedsel en de herkomst daarvan. Tijdens het werken laat Wafeltje per ongeluk de laatste pot augurken vallen. Kennedy is bijna jarig en wilde zo graag de augurken op haar feestje. Wafeltje en Mochi willen hun vriendin helpen en gaan op zoek. Op zoek naar de augurkenplant! Maar wacht… is die er wel? Hoe moeten ze anders aan augurken komen?

Wafeltje en Mochi zijn gek op eten en willen graag weten waar ons voedsel vandaan komt. In dit boek gaan ze op avontuur om te achterhalen waar augurken vandaan komen. Ze lopen meteen naar Bijtje, die hen verteld dat augurken helemaal niet aan een plant groeien. Wafeltje en Mochi zetten alles op alles om augurken voor hun vriendin te krijgen. Door het feestje van Kennedy als rode draad, blijft het boeiend om te lezen. Je doorloopt het proces hoe augurken worden gemaakt en daarnaast denk je “Zouden ze wel op tijd komen voor het feestje?!“. Dit is voor de lezer erg speels en leuk.

Wafeltje en Mochi, een heerlijk feestje is een kort verhaal dat ons ontzettend veel leert en ons bewust maakt dat het niet vanzelfsprekend is dat voedsel er zomaar is. Daarbij krijgt het verhaal extra kracht door de kleurrijke en paginagrootte illustraties, gemaakt door Sarah Rebar.

Voor iedereen die van eten houdt of graag wil weten waar het vandaan komt.

Extra leestip: Wafeltje en Mochi – weet wat je eet! waarin Wafeltje en Mochi een pizza gaan maken.

Blog auteur Yvonne Soepboer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *