Was ik maar …

Was ik maar ...
Categorieën: ,

Zou het écht leuk zijn, om in de huid van een ander te kruipen?

De spin zou graag lief en schattig zijn, zoals een lieveheersbeestje. De vlinder wil minder opvallen en de slak droomt ervan net zo ver te kunnen springen als een krekel. Alle beestjes in dit boek zijn een beetje jaloers op wat een ander kan. Maar ze lijken te vergeten waarom ze zelf zo bijzonder zijn! Toch is er één wezentje dat het meest kan van allemaal …

In drie woorden

Kleurrijk, dromerig, filosofisch

In meer woorden

Mies van Hout houdt van kleur en wij houden van Mies van Hout. Haar boeken zijn vrolijk, toegankelijk en raken je elke keer weer op een andere manier. In Was ik maar … mijmeren dieren over elkaar en hun kwaliteiten.

Was ik maar een lieveheersbeestje, dacht de spin. Dan vond iedereen mij lief en schattig.

Steeds vraag je je af welke kwaliteit een personage gaat benoemen. Waarom zo hij zo willen zijn? Tja, lief en schattig is natuurlijk fijner dan wanneer je altijd maar als eng en griezelig wordt bestempeld. Arme spin. Maar niet getreurd, de bij ziet zeker kwaliteiten in de spin. Hij is zelfstandig, kan zijn eigen boontjes doppen. Een bij heeft altijd hulp nodig.

Was ik maar … biedt genoeg aanknopingspunten voor mooie gesprekken over kwaliteiten en identiteit. Een boek waarmee je heerlijk kunt filosoferen met je kleuter en kunt zoeken en ontdekken met je peuter. De platen zijn stuk voor stuk kunstwerken die je ei-gen-lijk aan de muur wilt hebben hangen. En dan maar mijmeren; was ik maar Mies van Hout.

Wil je Mies zelf horen vertellen over Was ik maar …? Bekijk dan dit interview.

 

Blog auteur Sanne Ramakers

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *