Wat doet Jul?

“Ga je mee naar het spookhuis?” vraagt ze. “Ik zorg voor kaartjes!”.

Wat gaat Jul kiezen?
Een rondje spookhuis of toch meteen naar huis?
Deze keuze ga JIJ maken!

In drie woorden

AVI-lezen, spannend, humor

In meer woorden

Jip woont op de kermis en dit vindt ze wel leuk. Tot ze tegen Jul aanbotst. Jip neemt Jul mee naar de kermis en legt hem alles uit. Ook stelt ze hem voor aan Grijs, de muis. Maar dan vraagt Jul of Jip mee wil naar het spookhuis. Jij bepaald of dit gaat gebeuren of niet! Nu denk je vast: “Ik?”, ja jij!

Geknipt voor jou zijn bijzondere boeken, want jij kiest zelf het verloop van het verhaal. Na het begin van het verhaal, ontwikkelt het zich in twee richtingen. En dan zijn de bladzijden letterlijk doormidden geknipt. Als je het ene verhaal hebt gelezen, is het ook super leuk om het tweede verhaal te lezen! En wij kunnen je verzekeren: de verhalen zijn spannend en grappig tegelijkertijd!

De illustraties, gemaakt door Ann de Bode, zijn kleurrijk en beeldend. Je krijgt een duidelijk beeld van alle personen en dieren in het boek. In het spookhuis zijn de tekeningen donkerder dan wanneer ze naar Omie gaan. 

Daarbij komt ook dat deze boeken op AVI niveau zijn geschreven. Wat doet Jul? is geschreven voor leerlingen die al E3 kunnen lezen.

Blog auteur Yvonne Soepboer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *