Wat een geschiedenis!

Wat een geschiedenis!
Categorieën: , , ,
Publisher:

‘Ga mee terug in de tijd en ontdek de bijzonderheden van onze geschiedenis.’

Een reis door de geschiedenis van de mens! Van de prehistorie tot de eerste boeren, van de middeleeuwen tot de ontdekkingsreizigers en van de eerste auto’s tot de eerste stap op de maan. Reis je mee?

In drie woorden

Informatief, chronologisch en realistisch

In meer woorden

We gaan miljoenen jaren terug in de tijd. Naar de tijd waarin er nog geen dieren op het land liepen, maar er alleen nog maar zeedieren leefden op onze aarde. Je kunt het je bijna niet voorstellen hoe die wereld eruit zag. We reizen verder via de dinosaurussen, door de ijstijden naar het tijdperk van de eerste mens en het oude Egypte. We ontdekken hoe de Romeinen leefden en hoe Vikingen eruit zagen. We leren over de kastelen in de Middeleeuwen en de Ontdekkingsreizigers. Daarna komen we bij de geschiedenis die nog maar relatief kort geleden is gebeurd, de tijd van de stoommachine, de eerste auto en de eerste vlucht met het vliegtuig. De introductie van de radio en de televisie en de tijd van de oorlogen en het leven na deze vreselijke gebeurtenissen met de komst van de computer en de eerste landing op de maan. En dat is nog maar een kleine greep uit de grote hoeveelheid geschiedenis die je kunt vinden in dit boek.

De vormgeving valt direct op en is prachtig gedaan. Foto’s worden afgewisseld met illustraties. De foto’s zijn realistisch en maken het boek enorm indrukwekkend. Je kijkt op iedere pagina je ogen uit!

Het boek is opgedeeld in tijdvakken. Ieder tijdvak is opgedeeld in korte hoofdstukken van meestal twee bladzijdes. De geschiedenis wordt chronologisch verteld, dat maakt het overzichtelijk. Korte stukjes informatie worden afgewisseld met weetvragen of vragen om over na te denken.

Al met al een prachtig compleet geschiedenisboek voor kinderen vanaf 5 jaar.

 

Blog auteur Reina Loonstra - Douma

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *