Wat is dat geluid, Dribbel?

Wat is dat geluid Dribbel?
Categorieën: ,
Author:

Maak muziek met Dribbel en zijn vriendjes

Wat is toch dat geluid dat Dribbel steeds hoort? Komt het van achter de deur of toch van onder het bed? Peuters kunnen Dribbel helpen zoeken naar het geluid door achter de flapjes te kijken en op de geluidenbuttons te drukken. Dit geluidenboek staat garant voor veel lees- en muziekplezier!

In drie woorden

Muziek, flapjes, kleurrijk

In meer woorden

Dribbel hoort in dit boek allerlei geluiden. Waar komen die geluiden toch vandaan? Dribbel kijkt achter de deur en vindt daar zijn vriend de leeuw met een trompet. Samen met de leeuw gaan ze op zoek waar het volgende geluid vandaan komt. De vrienden die Dribbel vindt, zoeken samen mee naar waar de volgende geluiden vandaan komen. De kinderen leren de dieren bij naam, leren instrumenten kennen en worden uitgedaagd om Dribbel en zijn vriendjes te tellen. De pagina’s zijn overzichtelijk. Er zijn geen details en achtergronden getekend, zodat de peuters het verhaal goed kunnen volgen. Ook de gebruikte heldere kleuren dragen hieraan bij.

Wat het boek helemaal leuk maakt, zijn de flapjes en de geluidenbuttons. Dit maakt dat de kinderen het boek vaak zullen pakken en zullen willen herlezen. En aan de ouders is ook gedacht, op de achterkant kan je de geluiden uit zetten!

Voor alle peuters die van muziek houden en nieuwsgierig zijn wat er achter de flapjes zit.

Blog auteur Dieke Grootscholten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *