Wat kiest Pieter?

Wat zou jij kiezen: Sandra de vogelspin of Piep de jonge struisvogel?

“Wij zoeken een oppas,” staat in de krant.
“Voor de dieren uit ons dierenpark.”.
Pieter is gek op dieren, maar zijn moeder niet.
Pieter gaat toch even kijken.
Bijna alle dieren zijn al weg.
Alleen Sandra en Piep zijn er nog. 

Welk dier kiest Pieter?
De jonge struisvogel Piep?
Of toch de oude vogelspin Sandra?

In drie woorden

AVI-lezen, humor, avontuurlijk

In meer woorden

Een vogelspin of een struisvogel? Ja, dat lijkt me geen gemakkelijke keuze. Sandra is al oud en daardoor misschien rustig. Maar Piep is nog jong en daardoor kun je nog veel met elkaar ondernemen. Pieter krijgt de keuze om te kiezen wanneer de dieren een nacht ergens anders moeten logeren. Het gehele dierenpark krijgt namelijk een opknapbeurt. Enige nadeel is wel dat Pieter zijn moeder niet van dieren houdt. En toch ga jij bepalen voor welk dier Pieter gaat kiezen!

Nu denk je vast: “Ik?”, ja jij! Geknipt voor jou zijn bijzondere boeken, want jij kiest zelf het verloop van het verhaal. Na het begin van het verhaal, ontwikkelt het zich in twee richtingen. En dan zijn de bladzijden letterlijk doormidden geknipt. Als je het ene verhaal hebt gelezen, is het ook super leuk om het tweede verhaal te lezen! En wij kunnen je verzekeren: de verhalen zijn spannend en grappig tegelijkertijd! 

De illustraties, gemaakt door Ivan en Ilia, zijn kleurrijk en heel erg vrolijk. Ze toveren een lach op je gezicht. De tekeningen laten goed zien hoe Sandra en Fiep eruit zien en welke avonturen Pieter met ze gaat beleven.  

Daarbij komt ook dat deze boeken op AVI niveau zijn geschreven. Wat kiest Pieter? is geschreven voor leerlingen die al M4 kunnen lezen. 

Blog auteur Yvonne Soepboer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *