Wat niet in de safarigids van je ouders staat

‘Duik in een hoekje van de kamer, safarihoedje op en verrekijker in de aanslag. Safari njema!’

Het ultieme weetjesboek voor wie op safari gaat in de Afrikaanse bush of voor wie gewoon graag leest over wilde dieren.
De eerste safarigids voor kinderen vol met hilarische weetjes die je niet in volwassen safarigidsen tegenkomt. Dat de olifant de grootste en de cheeta de snelste is, weet iedereen wel. Maar wat betekent het bijvoorbeeld als buffels je “de blik’ geven? Wie zijn de BFF’s van de bush? Welke broodjes aap moet je niet geloven en wat moet je doen als je een knorrig nijlpaard tegenkomt?
Wat niet in de safarigids van je ouders staat is een origineel naslagwerk en praktische gids voor kinderen die graag reizen, in het echt of in hun hoofd. Journalist en schrijver Joukje Akveld is tweevoudig Zilveren Griffel-winnares en ze was genomineerd voor de Woutertje Pieterse Prijs. De Griffeljury noemde haar eerdere boeken “jeugdliteraire non-fictie op zijn best’.

In drie woorden

Humoristisch, informatief en overzichtelijk

In meer woorden

Wanneer je deze safarigids in je handen krijgt en je bladert er eens doorheen, wil je eigenlijk direct beginnen met lezen. Allereerst valt de prachtige vormgeving op. De waanzinnig mooie foto’s van Ariadne van Zandbergen in combinatie met het fijne kleurgebruik op de pagina’s maakt dat het net lijkt of je echt op de Afrikaanse savanne staat.

De humoristische schrijfstijl van Joukje Akveld maakt dat je dit boek constant met een glimlach op je gezicht zit te lezen. Joukje heeft de dieren, die beschreven zijn in dit boek, ingedeeld in categorieën. Zo heb je de apen, de insecten en de vogels, maar ook de antilopen en de andere hoefdieren. Dat maakt het erg overzichtelijk. Op iedere twee pagina’s is er één pagina gevuld met een prachtige foto van het dier en op de andere pagina wordt er informatie gegeven over datzelfde dier. Op de foto staat altijd nog een label met een klein beetje extra informatie. Naast de informatieve pagina’s over de vele dieren van de Afrikaanse savanne, komen er af en toe lijstjes voorbij. The Big Five is bij veel mensen wel bekend, maar ken jij The Ugly Five? Daarnaast staan er nog safari tips en leuke vragenlijstjes in dit boek.

Je kunt dit boek van voor naar achteren lezen, maar je kunt dit boek ook gebruiken als bronnenboek.
Een must-have voor kinderen vanaf 8 jaar die wel eens op safari zouden willen gaan of voor kinderen die van dieren houden.

the gravatar profile photo

Blog auteur Reina Loonstra - Douma

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *