Wat wil ik worden?

Wat wil ik worden?
Categorieën: ,

‘Waar je vandaag van droomt, kun je later echt worden.’

Je kunt grote dromen hebben, ook al ben je klein. Als je in jezelf gelooft, kun je alles zijn! Een piraat, een dokter of een technicus? Waar je vandaag van droomt, kun je later echt worden. Sluit aan bij het thema van de Kinderboekenweek 2021.

In drie woorden

Beroepen, fantasie en hoopvol

In meer woorden

In dit prentenboek volg je het verhaal van vier kinderen. Deze vier kinderen vertellen hardop over hun dromen over de toekomst. Zij fantaseren erop los. Ze denken erover na wat ze later willen worden, maar wel op een manier die bij kinderen past. Ze maken zich geen zorgen over hun toekomst, maar benadrukken juist waar zij goed in zijn. Van piraat tot grappenmaker, er komt van alles aan bod.

Het boek bevat een heldere duidelijke boodschap: denk niet in beperkingen, maar juist in mogelijkheden. Wanneer je jezelf op de eerste plaats zet en durft te dromen, kunnen deze dromen best eens uitkomen. Een mooi motto voor jonge kinderen.

Het prentenboek is prachtig en sfeervol geïllustreerd door Lucy Fleming. Wat heeft zij een gevoel voor sfeer en details. Er valt ontzettend veel te zien en te ontdekken op de pagina’s. Bij het lezen van de titel Wat wil ik worden? dacht ik even dat het echt alleen maar om beroepen zou gaan, maar het onderwerp van het boek is veel breder. Het boek is optimistisch en hoopvol. Ik denk dat jonge kinderen veel herkenning zullen vinden in het verhaal.

Wat wil ik worden? is een aanrader voor iedereen met grote dromen voor later vanaf 4 jaar.

Blog auteur Sigrid Olivier

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *