We zullen er altijd voor je zijn

“Er is iets wat hen nog steeds verbindt en dat is dat ze allebei van mij houden, voor eeuwig en altijd.”

Sam woont samen met zijn papa en mama in een huis. Maar de ouders van Sam hebben steeds vaker ruzie met elkaar en besluiten om te gaan scheiden. “Is dit mijn schuld? Wat heb ik fout gedaan?” denkt Sam. Alle drie moeten ze wennen aan hun nieuwe leven want papa en mama wonen niet meer bij elkaar. Maar Sam weet dat er nog iets is wat hen met elkaar verbindt, en dat is Sam zelf. En hij leert dat zijn ouders nog heel erg veel van hem houden.

In drie woorden

Scheiden, realistisch, waardevol

In meer woorden

Een scheiding meemaken kan veel invloed op je hebben als kind. Door het verhaal van Sam leren de kinderen dat de nieuwe situatie niet alleen maar verdrietig hoeft te zijn, maar ook positieve veranderingen met zich mee kan brengen. Haariet Grundmann heeft dit prachtige prentenboek over een scheiding geschreven. Want dit heeft ook invloed op het kind, maar welke invloed heeft dit? Het kind kan met vele vragen blijven zitten waar de ouders niet altijd op zitten te wachten omdat zij zelf ook met hun gevoelens zitten. Een scheiden is voelbaar binnen het hele gezin. Door Sam zijn verhaal krijgen de kinderen een kijkje in zijn leven. Hoe pakt hij bepaalde problemen aan en hoe krijgt hij antwoord op zijn vragen? Dit kan helpend zijn!

De paginagrote illustraties zijn van rijke waarde voor dit verhaal. Zij geven net het beetje extra aan de beeldende schrijfstijl. Je kan door de illustraties ook een mooi gesprek voeren met je kind(eren) over de scheiding. Een mooi prentenboek voor kinderen vanaf 4 jaar. 

Blog auteur Yvonne Soepboer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *