Weet wat je eet!

Weet wat je eet!
Categorieën: ,
Publisher:

“Je hebt wel een paar extra ingrediënten nodig. Laten we beginnen met de bloem!
Mochi begreep niet wat Bakker bedoelde.
‘Bloemen?’ vroeg Wafeltje.
‘Mie-moe?’ vroeg Mochi”

Wat is het recept voor een goede vriendschap?
Ga mee op een fantastisch voedselavontuur met Wafeltje en Mochi, waarin jij leert waar ons voedsel vandaan komt.

In drie woorden

Informatief, kleurrijk, vrolijk

In meer woorden

Wafeltje en Mochi zijn de allerbeste vrienden die gek zijn op eten: het koken, het bakken én het proeven ervan. Er is alleen een klein probleempje. Ze wonen in Bevroren Voedselland en je raadt het al… alles is daar bevroren. Daarom eten ze ijs als ontbijt, als lunch en als avondeten. Op een frisse dag kwam er opeens een verdwaald busje langsrijden. Op dat busje stond eten, wat niet de vorm had van een ijsklontje. Wafeltje en Mochi gingen op onderzoek en kwamen in een supermarkt terecht. Samen met de bakker maken ze een pizza. Dit keer geen ijspizza, maar een echte pizza. Ze leren niet alleen wat je daarvoor nodig hebt, maar ook waar de producten vandaan komen. Wist jij dat zout zowel wit, zwart als roze kan zijn? En dat basilicum eerst alleen in India groeide?

Misschien komen Wafeltje en Mochi je bekend voor. Zij hebben namelijk een eigen Netflix-serie waarin zij de wereld rond reizen om culinaire en culturele wonderen te ontdekken, terwijl zij leren koken met verse ingrediënten. Op een vrolijke wijze leren de kinderen waar het eten vandaan komt. Want voor vele kinderen is het vanzelfsprekend dat er eten in de (koel-)kast ligt, maar… hoe komen we eigenlijk aan al het eten? Michelle Obama heeft Wafeltje en Mochi in haar hart gesloten. Zij schreef dan ook het voorwoord in het boek.

   

Door de kleurrijke en paginagrootte illustraties, gemaakt door Sarah Rebar, komt er meteen een lach op je gezicht. De voedselavonturen worden verbeeld in de tekeningen, waardoor je het voedsel ook ziet.

Voor iedereen die van eten houdt of nieuwsgierig is waar ons voedsel vandaan komt.

Blog auteur Yvonne Soepboer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *