Welkom op de wereld

“Welkom kleine baby, de wereld lacht je toe.”

Iedere dag worden er baby’s van zowel mensen als dieren geboren. Zij weten nog niks van de wereld en kennen nog niemand behalve hun ouders. In dit kleurrijke prentenboek wordt op rijm vertelt in wat voor prachtige wereld wij leven. Kijk je mee naar al het moois wat er op onze wereld leeft?

In drie woorden
Kleurrijk, bewustwording, boeiend 

In meer woorden
In dit bijzonder mooie prentenboek van Smriti Prasadam-Halls wordt de mooie kant van onze aarde belicht. En dan vooral de dierenwereld. We gaan van de polen naar de jungle en zelfs naar diep in de oceaan. Want jeetje, wat leeft er toch veel moois! Het boek maakt ons, als volwassene, maar ook zeker de kinderen bewust van al dit moois. Door de digitalisering willen we dit nog wel eens vergeten. En door het boek te beginnen met de komst van een baby, wordt het boek betrokken op ons als mens. 

Dit boek biedt zoveel mooie ingangen om een gesprek te starten met zowel de jongere als de oudere kinderen. Want ondanks dat het een prentenboek is, is deze ook nog heel goed in te zetten bij oudere kinderen van de basisschool. 

De prachtige illustraties van Jaime Kim verdienen echt een prijs. Wat zijn ze mooi! Ze zijn paginagroot en geven zoveel warmte en sfeer. De dieren zijn zo gedetailleerd geïllustreerd dat het bijna een foto lijkt! 

‘Welkom op de wereld, waar ik zielsveel van hou.’.

Blog auteur Yvonne Soepboer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *