Wereldspionnen – Geen brug te ver

Wereldspionnen - Geen brug te ver
Categorieën: , ,
Author:
Publisher:

‘TOP SECRET: alleen bestemd voor bevoegden van M16’

Na hun avontuur in Frankrijk maken de Wereldspionnen zich op voor een nieuwe missie. Maar er blijkt een mol onder de agenten van de geheime dienst te zijn. In een poging die te ontmaskeren belanden Sydney, Brooklyn, Parijs, Rio en Kat in San Francisco. Terwijl ze daar een mogelijk misdrijf onderzoeken, ontdekken ze dat ze zelf ook onder een vergrootglas liggen. Al snel raakt de groep verzeild in een zenuwslopend avontuur vol riskante missies en mysterieuze dubbelagenten…

In drie woorden

Avontuur, teamwork, spionage

In meer woorden

Dit is het tweede deel van de spannende serie ‘Wereldspionnen’. In deel één hebben we al kennis kunnen maken met het team. Dit bestaat uit een vijftal kinderen die onder leiding van een man met de codenaam ‘Moeder’ geselecteerd zijn om spionageactiviteiten te verrichten. Ook de kind-spionnen werken onder een code naam. Achter in het boek staan in een strikt geheim dossier foto’s van elke spion. Je kunt daar meer over ze lezen. Deze foto’s zijn overigens de enige illustraties die het boek rijk is.

De missie in dit deel start op het schip ‘Sylvia Earle’. Brooklyn en Sydney bevinden zich op dat schip om twee medereizigsters te beschermen. Al gauw blijkt er iets niet pluis en moeten ze in actie komen. En dat doen ze, op spectaculaire wijze. Als lezer zit je tandenknarsend van de zenuwen gelijk goed in het verhaal! En dan te bedenken dat deze gebeurtenis slechts onderdeel van een groter avontuur is: het ontmaskeren van een mogelijke dubbelspion. En er speelt nog iets: een zoektocht naar de kinderen van ‘Moeder’, hij heeft ze al 5 jaar niet gezien…

Omdat meerdere verhaallijnen door elkaar lopen moet je als lezer alert blijven. Maar het is leuk en interessant om mee te denken met de spionnen, hun redenaties te volgen. Doordat het verhaal vanuit wisselend perspectief verteld wordt gaan de personages als het ware echt voor je leven. En dat terwijl hun acties vaak bovennatuurlijk zijn!

Omdat de spionnen voor het volbrengen van hun opdracht veel moeten reizen leer je als lezer meer over deze interessante locaties. Je leest bijvoorbeeld bijzonderheden over wereldstad San Francisco met zijn kabeltrams en immer in de nevel hangende Golden Gate, die heel toepasselijk op de cover van het boek prijkt. De samenwerking tussen de kinderen, waarbij ze elkaars talenten flink inzetten, laat zien dat teamwork een onmisbare component is voor het slagen van de missie. Mooi dat dit zo goed zichtbaar wordt in dit verhaal.

Mocht je deel 1 (nog) niet gelezen hebben en wil je daar meer over weten dan verwijzen wij je naar onze review over dit boek: Wereldspionnen – Ga mee op geheime missie! – Kinderboekenjournaal . ‘Geen brug te ver’ kun je overigens los hiervan lezen. Het avontuur in dit tweede deel staat geheel op zichzelf. Gaandeweg het verhaal leer je de personages als vanzelf kennen, bovendien vind je, zoals eerder gezegd, achterin het boek specifieke details die je na kunt slaan.

Hou je van logisch redeneren, verbanden zoeken, detective activiteiten, spanning en avontuur, dan is dit boek iets voor jou. Geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 10 jaar. Persoonlijk vind ik het ook geschikt voor 12+!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *