Wereldvrouwen

‘50 vrouwen en meisjes die het verschil maakten’

“Elke grote droom begint met een dromer. Vergeet nooit dat iedereen de kracht, het geduld en de hartstocht in zich heeft om naar de hemel te reiken en de wereld te veranderen” – Harriet Tubman

Van Anne Frank tot Malala: de 50 dappere vrouwen en meisjes in dit boek hebben de wereld voorgoed veranderd. Laat je inspireren – ook jij kunt het verschil maken!

In drie woorden

Hoopvol, inspirerend en hartstochtelijk

In meer woorden

Het boek begint met een indrukwekkende kaft. Een kaft die veel van de prachtige vrouwen uit dit boek presenteert, een wereldse kaft. Vrouwen met een mening, vrouwen met een visie. Bekende vrouwen maar ook minder bekende vrouwen hebben een plaats verdiend in dit indrukwekkende boek.

Het boek kent vijf verschillende categorieën waarin ieder tien verhalen worden verteld. Te beginnen met de sterke leiders. Wat maakt iemand een sterke leider? De vrouwen in dit boek bewezen dat vrouwen net zulke sterke leiders als mannen kunnen zijn. Jeanne D’Arc, Wu Zetian en Harriet Tubman, vrouwen over de hele wereld hebben strijd geleverd voor deze erkenning.

Creatieve geesten, wat maakt je een groot kunstenaar? De kunst die de vrouwen in deze verhalen hebben gemaakt, maakten het verschil. Coco Chanel, Anna Pavlova, Emily Brontë, vrouwen met ieder een eigen talent, maar zo waardevol voor onze kijk op de wereld.

Wereldverbeteraars, gidsen, leraren, genezers. Ook de vrouwen in deze verhalen hebben hun hele leven geprobeerd om de levens van anderen beter te maken. Helen Keller, Shirin Ebadi en Maria Montessori, allemaal stelden ze het belang van anderen boven hun eigen belang. En daardoor hebben ze de ogen van veel mensen geopend.

Slimme denkers, probleemoplossers. Vrouwen die gedreven waren om vragen te stellen en oplossingen te zoeken. Marie Curie, Eva Péron en Dian Fossey. Zij bewezen dat wetenschap en wiskunde geen mannenzaken waren, het waren zaken voor een ieder met interesse en kennis.

En tot slot de dappere helden. Wanneer was je een grote held, strijder of idealist? Vrouwen die overleefden, ook als ze overleden. Anne Frank, Rosa Parks, Amelia Earhart. Zij geloofden dat de wereld zou veranderen. Zij deelden het misschien wel het mooiste wat dit boek ons geeft, hoop.

Iedere vrouw in dit boek heeft haar eigen dubbele pagina. Haar verhaal wordt afgewisseld met quotes, kleurrijke tekeningen en waar mogelijk foto’s. Een indrukwekkende bundel van verhalen die nooit vergeten mogen worden voor lezers vanaf tien jaar.

Blog auteur Ilona de Kok

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *