Wie ben ik?

Wie ben ik?
Categorieën: ,
Publisher:

‘Ik droom ervan om…’

Ik droom ervan om verre landen te ontdekken.
Wie ben ik?

Ik droom ervan om te vliegen als een vogel.
Wie ben ik?

Ik droom ervan om door de ruimte te zweven.
Wie ben ik?

Hoe zagen grote helden eruit toen ze klein waren en alleen maar konden dromen? Raad wie de kleine dromers later geworden zijn, van Rembrandt tot Napoleon – van Cleopatra tot Máxima.

In drie woorden

Modern, afwisselend en leerzaam

In meer woorden

Wie ben ik? is een interactief prentenboek waarin kinderen met een vraag worden uitgedaagd om de jonge versie van helden uit de geschiedenis te herkennen. Het boek kent een tijdlijn vanaf 2604 Voor Christus tot nu, waarin achttien helden een plaatsje hebben gekregen. Het boek kent een afwisseling tussen uitvinders, vorsten, ontdekkingsreizigers en kunstenaars. Doordat er is gewerkt vanuit het perspectief van het kind, laat het boek zien dat ieder kind zijn of haar dromen waar kan maken. Want iedereen kan het verschil maken op onze aarde.

Auteur en illustrator Peter-Paul Rauwerda wordt omgeschreven als expert op het gebied van historische illustraties en dat heeft hij ook met dit boek weten waar te maken. De gekozen personages stralen kracht uit en weerspiegelen goed de personen die ze voorstellen. Zes van de achttien personages hebben een kleurrijke dubbele pagina waarop te zien is dat de droom van dit kind is uitgekomen. Deze personages horen bij de vraag ‘Wie ben ik?’ die steeds terugkeert in dit boek.

Dit boek is modern een leerzaam voor kinderen vanaf vier jaar.

 

Blog auteur Ilona de Kok

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *