Wie doet er mee met de zombie race?

Hé pssst, denk jij dat dino’s zijn uitgestorven en zombies niet bestaan? Dan heb je zeker nog nooit van de schaduw wereld gehoord? Duik maar in dit boek, als je durft tenminste…

Ramons beste vriend Ferrie woont vlak naast een landgoed. Daar gebeuren de laatste tijd vreemde dingen. Er is ingebroken zonder dat het alarm afging. En iedere nacht wordt de tuin omgewoeld. Zijn het mollen? Ramon en Ferrie houden ’s nachts de wacht in hun boomhut. En wat ze dan zien…

In drie woorden

Spannend, grappig, apart

In meer woorden

Ramon zit in zak en as sinds hij gehoord heeft dat zijn beste vriend Ferrie binnenkort gaat verhuizen. De vaders van Ferrie, die op het nabijgelegen landgoed als tuin- en klusjes man werken zijn namelijk ontslagen. De barones is niet meer tevreden over hun werk. De tuin is een ravage en het door hun aangelegde alarmsysteem blijkt ook al niet te werken. Maar gelukkig hebben de vaders inmiddels op een ander landgoed een nieuwe baan gevonden, over een tijdje gaan ze daar beginnen. Nadeel is wel dat de nieuwe betrekking ver weg is. Een verhuizing lijkt dus onontkoombaar. En dat is nou net waar de jongens niet op zitten te wachten. Ze kunnen elkaar echt niet missen. Ze begrijpen er niks van, de vaders doen hun werk altijd goed maar de laatste tijd is de tuin een ravage die niet hersteld kan worden. Ze besluiten het er niet bij te laten zitten en starten een onderzoek. Ramon krijgt daarbij hulp van groen mannetje, een zombie uit de schaduw wereld. Eenmaal gesetteld in de boomhut van waaruit ze de boel ’s nachts in de gaten kunnen houden, ontdekken ze dan de ware toedracht van de puinhoop. Maar dit gaat niet zonder slag of stoot want er komen nog meer figuren uit de schaduw wereld opdoemen. Het wordt knap gevaarlijk. Lukt het de jongens de daders te vinden en het vertrouwen van de barones te herwinnen? Kunnen ze een verhuizing voorkomen?

Een spannend verhaal dat in het begin vrij normaal lijkt te verlopen. Maar dan komt er een wending; de jongens blijken contacten in een andere wereld te hebben. Het wordt lekker spannend als de dino’s op de proppen komen en de jongens onderdeel worden van een levensgevaarlijke race. Dit gegeven maakt het verhaal apart, spannend en ook erg grappig.

De zinnen zijn kort, de taal is helder en illustraties zijn er in overvloed. Hiermee zijn alle ingrediënten om er een echt tijgerleesboek van te maken aanwezig. Ik nodig elke durfal vanaf een jaar of 7 uit om mee te doen aan dit spannende avontuur door het boek te lezen. Het is het tweede deel van de serie over Ramon. Ook leuk als voorleesboek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *