Wie maakt die vieze trein schoon?

Wie maakt die vieze trein schoon?
Categorieën: ,
Publisher:

‘Ik denk dat er heel veel schoonmakers komen met emmers, en vegers en een spons.’

Elke dag gebeuren er dingen om je heen waar je meer van wilt weten. In deze serie zie je de antwoorden die normaal verborgen blijven.
Hoe tankt een vliegtuig? Hoe komt melk in de melktankauto? En hoe komt een auto op een boot?

In drie woorden

Informatief, origineel, nieuwgierigheid

In meer woorden

Dit boek komt uit de serie Ik zie, ik zie wat jij niet ziet, een nieuwe serie van Clavis uitgeverij. Met deze serie willen ze antwoorden geven op vragen die kinderen hebben. In het boek worden zes verschillende vragen beantwoord. Elke vraag beslaat twee dubbele pagina’s. Op de eerste pagina wordt de vraag gesteld. Op de achtergrond vind je een foto van het onderwerp van de vraag. De pagina die volgt heet ‘Wat denk jij?’ Kinderen worden uitgedaagd om zelf met een antwoord te komen. Op deze pagina vind je telkens vijf verschillende kinderen die het antwoord denken te weten op de vraag. Zit het antwoord van jouw kind ertussen? De dubbele pagina erna geeft antwoord op de vraag. De illustraties van Hiky Helmantel ondersteunen de geschreven tekst erg goed.

Dit boek geeft antwoord op de volgende vragen: Wie maakt die vieze trein schoon? Hoe komt die auto op de boot? Hoe tankt een vliegtuig? Hoe komt de melk in de melktankauto? Waar rijdt de laatste bus naar toe? en Hoe komt die torenkraan daar? Zoals je ziet, is het centrale thema in dit boek voertuigen. De vragen die gekozen zijn, zijn herkenbaar voor elke ouder met kinderen. Wij hopen dat er nog veel delen zullen volgen!

Voor nieuwsgierige kinderen vanaf 5 jaar oud.

the gravatar profile photo

Blog auteur Dieke Grootscholten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *