Wies en oma Wisse 2 – De beestenbaas

Ze ontdekken dat er nog veel meer mensen zijn verdwenen? Wat is hier aan de hand

Na de avonturen in het boek De bullebakbaas woont oma Wisse tijdelijk bij Wies. Wies’ ouders zijn nog steeds veel op reis en er is geen nieuwe oppasdame te vinden. Wies vindt het wel gezellig, maar ze mist school. Haar oma neemt het niet zo nauw met de regeltjes en neemt Wies vaak onder schooltijd mee naar de dierentuin. Tijdens een van die uitstapjes raakt oma Wisse zoek in het nachtverblijf. Wies roept de hulp in van haar twee beste vrienden. Ze ontdekken dat er nog veel meer mensen zijn verdwenen. Wat is er aan de hand?

In drie woorden

Humor, dierentuin en oma

In meer woorden

Heb jij al kennis gemaakt met het stoere meisje Wies? De beestenbaas is het tweede deel van een serie boordevol humor over Wies en oma Wisse en is geschreven door Marte Jongbloed. Oma Wisse woont dus bij Wies en zij vindt school niet zo belangrijk. Ze vindt dat Wies meer in de praktijk leert en neemt haar graag mee op een uitstapje naar bijvoorbeeld de dierentuin. ‘Wat leer je nu eigenlijk op school?’ vraagt oma vaak.

Op het moment dat oma en Wies besluiten om naar de dierentuin te gaan, stond de directeur van de dierentuin Tuur Uilenbal in de deuropening van een grote diepvrieskast in de dierentuin. Er was een probleem, want de diepvrieskast was bijna leeg en de roofdieren hadden honger. Hij had de afgelopen jaren te veel geld uitgegeven aan de dierentuin. De dierentuin was nu wel de mooiste dierentuin van Europa, maar hij had niemand verteld dat het geld nu op was.

Het uitstapje van Wies en oma loopt niet goed af, want op een gegeven moment komt Wies erachter dat oma Wisse spoorloos verdwenen is. Gelukkig krijgt Wies hulp van vrienden van oma, de bewoners van Huize Grijsoord. Het verhaal wordt steeds gekker als er naast oma nog meer mensen verdwijnen. En wat heeft de dierentuindirecteur met alle verdwijningen te maken? Je leest het allemaal in dit humoristische leesavontuur voor kinderen vanaf 6 jaar.

Iris Boter verzorgde de grappige fullcolour-illustraties. Zij zijn een geweldige aanvulling op het verhaal. Dit boek is een zelfstandig te lezen vervolg op het boek De Bullebakbaas.

 

the gravatar profile photo

Blog auteur Sigrid Olivier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *