Wij eten hier geen klasgenootjes

Wij eten hier geen klasgenootjes
Categorieën: ,
Publisher:

‘AAAAAAAUUUUUWW! gilde Tirza. Hij eet mijn vinger op!’

Dinosaurus Tirza Rex is klaar voor haar eerste schooldag. Ze heeft een nieuwe rugzak met pony’s erop en haar vader heeft driehonderd boterhammen voor haar gesmeerd. Maar als ze op school komt, blijkt dat al haar klasgenootjes kinderen zijn! En het is heel moeilijk om vriendjes met een kind te worden als dat je lievelingshapje is…

In drie woorden

Humoristisch, fantasierijk en ontroerend

In meer woorden

In dit spannende prentenboek duiken we in het leven van Tirza. Tirza vindt het erg spannend om naar school te gaan. Zou ze vriendjes kunnen worden met haar klasgenoten? En zou de juf wel aardig zijn? Als haar klasgenoten kinderen blijken te zijn, kan ze zich niet inhouden en eet ze allemaal op. Natuurlijk moet Tirza alle kinderen weer uitspugen van de juf. Na deze actie wil niemand meer vriendjes worden met Tirza. Sterker nog, ze zijn bang voor haar geworden! Tot Tirza een goudvis ontdekt in de klas. Misschien wil hij vriendjes worden. Maar Walter is gek op dino’s. Tirza leert al snel haar lesje. Nu maar hopen dat de kinderen in de klas daarna wel vriendjes met haar willen worden.

Het humoristische verhaal draagt een belangrijke boodschap met zich mee; anders zijn is niet erg. Tirza is anders dan haar klasgenootjes en kan hier niet mee om gaan. Ze moet op zoek naar zelfbeheersing. Voor kleuters kan dit erg herkenbaar zijn. Thuis krijgen kinderen meestal genoeg aandacht, op school moeten ze deze aandacht juist delen. Dit is voor sommige kinderen erg wennen. Zo is het voor Tirza ook wennen om niet direct alles wat ze lekker vindt op te eten. Door de grappige situaties kan dit boek kinderen helpen om met een gerust gevoel naar school te gaan.

Dit boek is geschikt voor kleuters vanaf vier jaar.

the gravatar profile photo

Blog auteur Ilona de Kok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *