Willem en Dikke Teun

“Ik hoef geen vriendjes. Ik heb Dikke Teun!”

Willem heeft een heel bijzondere vriend: zijn rode kater! Dikke Teun kan praten, maar alleen als Willem bij hem is. Als er iemand anders binnenkomt, mauwt Dikke Teun als een gewone kat. Het is hun geheim.
Dikke Teun helpt Willem namelijk vaak een beetje als hij iets spannend of zelfs eng vindt. Als Willem niet goed buiten durft te spelen of als hij alleen een boodschap moet doen, dan helpt Dikke Teun hem. Zo wordt Willem steeds een beetje flinker, tot hij beslist geen bange kleuter meer is…

In drie woorden

Vriendschap, aandoenlijk en angsten overwinnen

In meer woorden

Dat Dikke Teun, de kat van Willem, kan praten weet echt niemand! Alleen Willem, en hij mag het aan niemand verklappen! Het is hun geheimpje. Gelukkig is Willem goed in het bewaren van geheimpjes. Er ontstaat een hechte vriendschap tussen hun beide. Dikke Teun helpt Willem bij de dingen die hij nog niet alleen durft, zoals verstoppertjes spelen met de grote jongens in de straat, boodschappen doen voor mama en even alleen thuisblijven. Ook vindt Willem het moeilijk om contact te maken met andere kinderen. Dikke Teun geeft hem nèt dat zetje wat hij nodig heeft. Zo’n vriend gun je toch iedereen?

Het is een boek met hele herkenbare en grappige verhalen voor kinderen in de kleuterleeftijd. Het boek is al wat ouder, maar de thema’s in het boek zijn nog steeds actueel. Ook merk je bij het voorlezen niet dat het boek al wat ouder is. De zinnen lopen vlot en lezen prettig voor. Het boek bestaat uit meerdere voorleesverhalen die elk een paar pagina’s bevatten, precies goed om de aandacht van de kleuter vast te houden. Lees je mee?

Voor kinderen vanaf 4 jaar die ook soms een duwtje in hun rug nodig hebben.

 

the gravatar profile photo

Blog auteur Dieke Grootscholten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *