Willewete: Muziek

Zou het Frida, Benny, Agnetha en Björn lukken om een wereldberoemde band te worden?

Heb je altijd al alles willen weten over muziek? Dan is dit boek echt iets voor jou. Je leert namelijk over allerlei soorten muziek, van vroeger en nu, dicht bij huis en over de hele wereld. Je ontdekt ook verschillende types van muziek en soorten instrumenten, hoe muzikanten lezen en wat muziek met je doet.

In drie woorden

Leerzaam, samenhangend, begrijpelijk 

In meer woorden

Frida, Björn, Agnetha en Benny weten het zeker: later worden zij echte muzikanten in een wereldberoemde band! Wat is het dan prettig dat de oma van Frida in een echte rockband speelt. Want er valt nog zoveel te leren over muziek. Weet jij hoe ze muziek maakten in de oertijd? Of welke vier groepen muziekinstrumenten we hebben? Na het lezen van dit allerlaatste Willewete boek ben jij een echte muziekkenner.

Door de verscheidenheid van onderwerpen binnen het overkoepelende onderwerp muziek, is er zoveel te ontdekken en te leren. Muziek is voor ons heel normaal geworden en is er bijna altijd. Maar muziek heeft ook daadwerkelijk een functie die je allemaal kan lezen in het boek. De tekst, geschreven door Jeroen Schipper en Sanne Ramakers, is begrijpelijk voor jong en oud. Er zijn ook dikgedrukte woorden, zoals dirigent en keyboardspeler. Dit geeft een mooie mogelijkheid om het hierover te hebben met de kinderen. We gaan door de tijd reizen met de muziek, waardoor ook de popmuziek en de dance aan bod komt. Dit is de muziek die veelal voorkomt in het leven van de kinderen. Erg leuk zijn de “wist je dat-jes” op de pagina’s met leuke feitjes. Daarnaast is er een grote uitklappagina een miniquiz en een liedje mét opname.

Hélène Jorna heeft de illustraties gemaakt die zo passend zijn bij de tekst. Ze zijn paginagroot en er valt zoveel te ontdekken. Over de gehele wereld zijn er verschillende muziekinstrumenten. Door de illustraties van deze instrumenten krijgen we meteen een goed beeld erbij. De illustraties zijn zo kleurrijk dat je er helemaal vrolijk van wordt! 

Voor alle muziekliefhebbers vanaf 6 jaar

 

the gravatar profile photo

Blog auteur Yvonne Soepboer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *