Winnie de Poeh – Er was eens een beer – Verhalen van vóór het begin

Winnie de Poeh - Er was eens een beer - Verhalen van vóór het begin
Categorieën: ,
Publisher:

Poeh vond ‘picknick’ een prachtig woord, met zonneschijn erin, en eten natuurlijk, en het klonk huppelig en hinkelig.

Hoe ontmoette Christopher Robin zijn geliefde beer? Hebben Poeh en zijn vrienden Londen gezien voordat ze naar het Honderd Bunderbos verhuisden? Je ontdekt het allemaal in deze charmante nieuwe verhalenbundel over de bekendste beer ter wereld. Elk verhaal bevat een lief avontuur dat zich afspeelt in Londen of op het platteland, met iconische locaties zoals Harrods, London Zoo en het Natural History Museum. Poeh, Iejoor en Knorretje maken zelfs een nieuwe vriend: Flo de huismuis.

In drie woorden

Lief, wijsheden, tijdloos

In meer woorden

Deze uitgave is een speciale Winnie de Poeh-prequel ter ere van Poehs 95-jarige jubileum. Je leest in dit boek over de tijd vóór de al verschenen Poeh-verhalen. We gaan terug naar het eerste begin, de Voortijd: Verhalen dus over de tijd vóórdat Christoffer Robin in het Honderd-Bunders-Bos in een boom woonde. Vóór de grootse avonturen die we allemaal al eens gehoord of gezien hebben. In Er was eens een beer gaan we met Poeh mee op avontuur en komen we er achter hoe Poeh zijn vrienden heeft ontmoet. Dit verhaal wordt verteld in tien korte verhaaltjes: je begint bij het allereerste begin, toen Poeh in een warenhuis zat te wachten op het moment dat hij werd gekocht voor Christoffer Robin. Vanaf dan komt er steeds een personage bij die op zijn eigen manier in het leven komt van Poeh en kunnen we weer genieten van de warme en vrolijke verhalen vol wijsheden van ons aller lievelingsfilosoof Poeh.

Doordat het boek is verdeeld in tien korte hoofdstukken, is het een perfect boek om voor te lezen.

In het verhaal zijn ook korte versjes/rijmpjes verwerkt. Poeh bedenkt namelijk voor verschillende situaties een kort liedje dat het verhaal een warm en vrolijk gevoel geeft. De prachtige kleurrijke en nostalgische illustraties ondersteunen het verhaal en geven de sfeer zo goed weer. De goudfolie op het omslag geven het boek bovendien een luxe en stijlvolle uitstraling.

Een heerlijk tijdloos boek voor groot en klein. Onmisbaar voor echte Poeh-fans vanaf 7 jaar.

the gravatar profile photo

Blog auteur Ivenka Gerbrandy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *