Winterdieren

“Als het licht is op de noordpool… Is het donker op de zuidpool… “

De dieren in dit boek houden best van zon, maar dan moet het wel een koud zonnetje zijn. Eentje waarvan je haren rechtovereind gaan staan. Ze wonen op de Noordpool en de Zuidpool. Het is er altijd koud. Niet gewoon koud, maar ijskoud. Zomers en ’s winters staat de diepvries aan.
Als de sneeuw eens niet over de velden jaagt, kun je de bewoners horen: de roep van de sneeuwuil, de krakende knietjes van het rendier, het zingen van de beloega, het gebrul van de zuidelijke zeeolifant en het geschuifel van de keizerspinguïn.
Maar als je de reis naar deze winterdieren te lang en te koud vindt, kun je dit boek lekker bij de kachel lezen.

In drie woorden

Verhalend, leerzaam en verrassend

In meer woorden

Waarschuwing: Kun jij niet tegen min twintig graden? Pak dan je koffer en ga naar een warmere plek. Dit boek staat boordevol informatie over alles wat leeft in en rondom koudste gebieden op aarde. Het boek is verhalend geschreven waarin ieder dier een eigen hoofdstuk heeft gekregen. Tussen de informatieve verhalen door vind je kaders met een leuk weetje uit de geschiedenis rondom dit dier, denk hierbij aan een nieuwsitem of een belangrijke gebeurtenis. Om de dieren nog meer te laten spreken in dit boek is er gekozen om ieder verhaal te introduceren aan de hand van een prachtige blauwtint tekening met daarop het desbetreffende dier. In een aantal hoofdstukken is er gekozen voor een extra illustratie waarop een belangrijk aspect van het dier te zien is. Het boek is getipt door de Nederlandse kinderjury van 2012.

Dit boek is uitermate geschikt voor de avonturier die graag meer over pooldieren wil weten vanaf ongeveer negen jaar.

the gravatar profile photo

Blog auteur Ilona de Kok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *