Wolfie

Wolfie
Categorieën: ,
Publisher:

Wolfie plonsde in het troebele beekje. Hij had HONGER. Hij SNOOF. ‘Konijntjes, konijntjes! Waar zijn jullie?’

Wolfie heeft HONGER! Grommend zoekt hij naar de konijnen in het bos. Hij stampt langs bomen, sluipt door moerassen en springt over ravijnen. Wacht… Zijn dat twee lange oren? En daar! Is dat een wollig staartje?

In drie woorden

Avontuur, lief en klei

In meer woorden

Dit prentenboek springt er vooral uit door zijn vormgeving. Het boek heeft zwarte in plaats van witte bladzijden en dat geeft het boek meteen al een bepaalde mysterieuze sfeer. Je verwacht dat dit verhaal enorm spannend zal zijn. Wolfie heeft honger, enorme honger. Daarom gaat hij meteen op zoek naar konijnen. En het is ook nog volle maan. Na overal gezocht te hebben, lijkt Wolfie konijnen te vinden. De spanning bouwt zich op…

Wolfie ziet twee lange oren, een pluizig pootje, een wollig staartje. Jahoor, Wolfie heeft nog steeds enorme honger. Het prentenboek lijkt enorm spannend, maar eigenlijk is dit vooral een heel erg lief verhaal en dus perfect om voor te lezen aan jonge kinderen. De illustraties zijn niet getekend, maar het zijn foto’s van sculpturen van klei. Andy Harkness is illustrator en hij werkte mee aan grote Disney-films als Pocahontas en Vaiana. Hij boetseerde voor dit boek alles wat je ziet zoals de wolf, konijnen, de bomen en het ravijn. Hierdoor ziet het boek er zeer verrassend uit en is anders dan andere prentenboeken. Na het lezen van dit boek is het ook ontzettend leuk om te proberen om figuren uit het boek na te boetseren.

Wolfie is een zeer origineel vormgegeven prentenboek geschikt voor wolfjes van 4 tot 6 jaar die wel van een spannend en lief verhaal houden. Het boek kan ook een bron van inspiratie zijn voor alle kinderen die graag boetseren met klei.

the gravatar profile photo

Blog auteur Sigrid Olivier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *