Wolvenweer

‘Ik ren naar mijn hol. Ik kan wel janken’

Masja is dol op haar vriend Iwan. Hij is de stoerste van alle wolven. Hij heeft veel haar en een bek vol tanden. Masja wil hem vragen of hij haar wolf wil zijn. Maar dan gebeurt er iets geks. In het schijnsel van de volle maan verandert Iwan ineens in… een slappe, dunne man. Masja weet niet goed meer wat ze voor hem voelt.
Iwan mag dan een slappe man zijn, hij blijkt wel het weer te kunnen voorspellen: hij is een weerman! De andere wolven lachen hem keihard uit. Zelfs als hij waarschuwt voor een zware storm. En Masja? Zal zij haar Iwan geloven?

In drie woorden

Origineel, grappig, spannend

In meer woorden

Dit boek gaat over een wolf, Masja. Haar hart klopt harder  en haar buik voelt raar door haar vriend Iwan. Ze is van plan om te vragen of hij haar wolf wil zijn. Maar wanneer de maan schijnt, gebeurt er iets geks. Hij krijgt jeuk en hij moet plassen. Op een…. wc. Als Iwan uit de wc komt, is hij geen wolf meer, maar een man. Een lange dunne man. Dat verandert het gevoel van Masja. Want wat moet ze met een mens? Ze wil een wolf!

Wat een heerlijk origineel verhaal! Het boek staat vol met woordgrappen, wat ervoor zorgt dat je regelmatig met een glimlach op je gezicht zit. Wolvenweer is een nieuw deel in de serie Tijgerlezen. De boeken in deze serie zijn geschreven met het idee dat alle kinderen plezier moeten kunnen beleven aan het lezen van een verhaal. De boeken uit de serie zijn vaak grappig of spannend. Het lettertype is iets groter en de zinnen zijn relatief kort, zodat het ook voor de beginnende lezer goed te lezen is. De boeken zijn niet ingedeeld op AVI-niveau, iedereen mag de boeken lezen. Er zijn inmiddels al heel wat boeken verschenen in deze serie. De stoere illustraties in dit boek zijn van Karst-Janneke Rogaar. Ze zijn zwart-wit, waarbij de kleur blauw als accentkleur en de kleur geel bij de ogen is gebruikt.

Een grappig en spannend verhaal voor beginnende lezers vanaf een jaar of 7.

the gravatar profile photo

Blog auteur Dieke Grootscholten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *