Wombat & Vos vieren vakantie

Heb jij ook zoveel zin in een zomers avontuur?

Vakantie aan zee! Wombat vindt het heerlijk: lekker ijsjes eten en zandkastelen bouwen. Maar Vos weet zeker dat dit de Slechtste Vakantie Ooit wordt. Want de vijf apen zijn ook mee. En die verpesten altijd alles…

 

In drie woorden

Graphic novel, humor, vriendschap

In meer woorden

Het boek Wombat en Vos vieren vakantie is een grappig boek. Het is geschreven is door Terry Denton die je vast ook kent als illustrator van de Waanzinnige boomhut boeken. Voor de serie Wombat & Vos maakte hij niet alleen de illustraties, maar schreef hij ook het verhaal.

Het boek bestaat uit drie verschillende verhalen.

In het eerst verhaal willen Wombat en Vos op vakantie naar het strand omdat het in de stad zo verschrikkelijk heet is. Ze mogen in het vakantiehuisje van Borstelrat. Ze gaan op weg voor een heerlijke vakantie aan zee, maar de reis er naar toe verloopt niet vlekkeloos.

In het tweede verhaal zijn Wombat en Vos nog steeds op strandvakantie. Helaas regent het vijf dagen lang. Als het eindelijk droog is doen Wombat en Vos mee aan De Zomerse Zandkasteel Wedstrijd. Natuurlijk doen hun vrienden ook mee. Wie zal de wedstrijd winnen en wat is de prijs?

In het laatste verhaal zit de vakantie er bijna op. Wombat en Vos bedenken wat ze nog willen doen en besluiten naar het Krabbeneiland te gaan, maar dat gaat niet helemaal goed.. Gelukkig loopt het goed af en sluiten ze de vakantie af met een picknick op het strand met al hun vrienden.

Veel kinderen, juist ook kinderen die lezen niet zo leuk of lastig vinden, zullen smullen van de verhalen van Wombat en Vos omdat ze vol humor zitten en veel tekeningen bevatten, het is een echt graphic novel. Dus stop dit boek in je koffer voor de zomervakantie!

the gravatar profile photo

Blog auteur Ivenka Gerbrandy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *