Wonderbos

‘Bossen moeten dan ook een oase van vredige stilte zijn. Of…niet…?

Wie houdt er nu niet van een mooi bos? Bijvoorbeeld tijdens een winterwandeling, op een kraakheldere herfstochtend met prachtig gekleurde bladeren of in de gonzende drukte van de zomer. Er is altijd wat te bekijken.

En dan is er nog zoveel dat we níét zien. Omdat het onder de grond zit, heel klein is of helemaal niet gezien wil worden. Wonderbos laat niet alleen de schoonheid van de bossen zien, maar ook al die dingen die we normaal gesproken missen. Al kijkend, bladerend en lezend ontdek je hoe bijzonder de natuur is. Je ontdekt de spannende geheimen die het bos meestal voor ons verbergt. Daarna zal een boswandeling nooit meer hetzelfde zijn. Als je het bijna uit hebt, kun je het nog een keer doorbladeren. Maar nu als zoekboek. Vind jij alle verborgen dieren?

In drie woorden

Natuurgetrouw, informatief, verrassend

In meer woorden

Wauw! Dat is het eerste wat er in mij opkwam toen ik dit boek in mijn handen kreeg. Wat is dit boek enorm mooi vormgegeven!

Het boek is ingedeeld in 11 hoofdstukken. Elk hoofdstuk begint met een dubbele pagina met tekst in een wit kader, tegen een zwart/zit getekende achtergrond. Hierin vindt je de inleiding tot het hoofdstuk. De teksten zijn op een vlotte manier geschreven en zijn gemakkelijk te lezen. Het staat vol met weetjes over alles wat je niet ziet als je in het bos een wandeling maakt, maar wat wel gebeurt. De teksten zijn niet te lang, wat ervoor zorgt dat het de aandacht van de lezer behoudt.

De prachtige potloodtekeningen zijn zó realistisch getekend dat ze bijna op een foto lijken. Er staan grote zwart/wit illustraties op een dubbele pagina bij elk hoofdstuk in het boek. Het zwart/wit effect op deze pagina’s maken het een bijzondere ervaring. Op deze illustraties zijn veel dieren verstopt. Achterin het boek zijn de bladzijden in het klein weergegeven met cirkels rond de dieren. Zo kan je zien waar welk dier verstopt zat. Lukt het jou om ze allemaal zonder hulp te vinden?

Ook zijn er bij elk hoofdstuk illustraties in kleur te vinden. Bij deze illustraties vind je een stuk begeleidende tekst. Het leuke van deze tekeningen is, dat ze soms niet helemaal op de pagina passen. Dan staat de egel bijvoorbeeld nèt niet helemaal op de pagina. Dit maakt het speels en interessant om de tekeningen te bekijken.

Al met al een prachtig boek om door te bladeren en te lezen. Een must voor alle natuurliefhebbers vanaf ongeveer 10 jaar.

 

the gravatar profile photo

Blog auteur Dieke Grootscholten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *