Wooow! Stink jij zo?

‘Een poepie-leuk verhaal’

Wooow! Wat stinkt het hier!
Er hangt een vieze geur in het oerwoud.
Waar komt die vandaan?
Miko de maki gaat op onderzoek uit…

In drie woorden

Grappig, leerzaam en kleurrijk

In meer woorden

Als Miko maki tijdens zijn vakantie in Zuid-Amerika een vreselijke stank opmerkt, is hij vastberaden om te ontdekken waar deze stank vandaan komt. Alle dieren om hem heen worden besnuffeld. En ja hoor, ze stinken… Maar toch is het niet de stank die Miko in zijn neus heeft hangen. Zal Miko de dader kunnen opsporen en het mysterie rondom de stank kunnen ontrafelen?

Dit boek staat boordevol dierenweetjes over de echte stinkers van de jungle. Met vrolijk gekleurde illustraties heeft Nicola O’Byrne er feestje weten maken van dit niet zo smakelijke onderwerp. Aan ieder dier wordt dezelfde vraag gesteld, ‘Wooow! Stink jij zo?’. Deze herhaling van tekst zorgt voor voorspelbaarheid voor jonge kinderen waardoor ze zelf ‘mee kunnen lezen’ in het boek. Toch blijft het lang een mysterie en worden er heel wat dieren ondervraagt en besproken. Tot op het laatste moment blijft het spannend, waar komt nou die stank vandaan…

Naast het verhaal rondom de dieren is er op de laatste bladzijde van het boek een weetjes-pagina opgenomen. Hier lees je een kort informatief stukje tekst over de super-stinkerds van de jungle. Tot slot bevat het boek een interessant wist je datje waar tevens een belangrijke, hygiënische les is verborgen zit.

Een poepie-leuk verhaal voor kinderen vanaf vier jaar.

the gravatar profile photo

Blog auteur Ilona de Kok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *