Word nooit groot

Word nooit groot
Categorieën: ,
Publisher:

‘Ben jij gehoorzaam, lief en zoet? Doe je altijd braaf wat moet? Dan heb ik niet zo’n leuk bericht… Doe – hup – dit boek maar snel weer dicht!’ 

Wat zou er gebeuren als je altijd kind bleef en nooit volwassen werd? Dan hoefde je in ieder geval niet al die vreselijk verantwoorde grotemensendingen te doen. Het is gewoon sneu met hoeveel saaiheid volwassenen hun dagen vullen. Maar het kán ook anders…!

In drie woorden

Grappig, opgroeien, verwonderen

In meer woorden

Dit boek heeft Quentin Blake in nagedachtenis van Roald Dahl geschreven. Zoals je misschien zult weten, werkten de mannen jarenlang samen. Hierdoor heeft Quentin Roald Dahl heel goed leren kennen. Hij denkt te weten dat hij met dit boek iets heeft gemaakt waar Roald Dahl ook achter zou staan. En ik denk dat hij gelijk heeft. Het thema van het boek; blijf altijd spelen en je verwonderen, past perfect binnen het werk van Dahl.

In dit boek worden de rebelse kinderen aangesproken. De kinderen die snoepen tot ze er groen van zien, kinderen die spelen tot ze bloeden en die met smurrie splatten. De schrijver wil graag dat de kinderen allemaal zo blijven, omdat volwassenen een grauw en saai bestaan lijden. Maar elke dag is juist zo magisch! Dus is het belangrijk dat je blijft spelen, dromen, je niet tegen laat houden, kiest voor ongebaande paden en doorzet. Juist dan bereik je de mooiste dingen. En het belangrijkste is hierbij: ‘Word nooit groot!’

Deze ode aan de fantasie en vindingrijkheid zal alle fans van Roald Dahl aanspreken, jong en oud! Al te lezen aan kinderen vanaf 4 jaar.

 

the gravatar profile photo

Blog auteur Dieke Grootscholten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *