Zeezucht

Zeezucht
Categorieën: , ,
Publisher:

“Jij hoort aan de wal en niet in de zee.” 

Als Jonas nog maar twee jaar is maakt hij kennis met de zee. O, wat is de zee toch mooi. Als het water zijn tenen raakt dan weet Jonas wat hij moet doen en… hij neemt een grote duik. Hij zwemt met de vissen, de kwallen en het wier tot zijn moeder hem weer naar bovenhaalt. Maar Jonas weet het zeker: hij wil leven in de zee! Zijn moeder vertelde hem dat dit niet kan en ook de vissers beamen dit. Of… kan het wel? 

In drie woorden

Avontuurlijk, leest vlot, kleurrijk

In meer woorden 

We volgen Jonas in zijn zoektocht naar dé manier hoe hij in de zee kan gaan leven. Hij wil één zijn met de zee en er nooit meer uit komen. Maar dat valt nog niet mee. Zijn hele leven lang jut hij het strand af, op zoek naar voorwerpen die hem kunnen helpen om zijn droom waar te maken. We zien Jonas als hij twee, acht, dertig en tachtig jaar is en zien steeds veranderingen die hij maakt om zijn doel te behalen. Zal het hem lukken?

Marlies van der Wel heeft in 2013 een aantal stranden bezocht in Nederland om kilometers strand af te jutten. En dat is ook te zien in dit prachtige boek. De dingen die Jonas vindt tijdens het jutten kun je ook echt op het strand tegenkomen. De korte teksten zijn op een begrijpelijke manier geschreven. Soms staan er maar een paar woorden, maar dit is totaal niet hinderlijk omdat het past bij de verhaallijn. 

De afwisseling tussen kleinere en paginagrote illustraties zorgt voor een speelseffect in het boek. Ook zorgen zij voor een eenheid in het boek door de kleurencombinatie die is gekozen. We zien niet alleen Jonas ouder worden maar ook zien we zijn huis veranderen. Dit komt niet zozeer in de tekst naar voren waardoor je ook goed moet kijken naar de illustraties. 

Zeezucht is een mooi prentenboek voor de jonge avonturier vanaf 4 jaar.

the gravatar profile photo

Blog auteur Yvonne Soepboer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *