Zeggen dat ik van je hou

Ben je een mens of ben je een dier?
Geloof me nu maar gauw… ieder zegt op zijn manier:
‘Ik vind je lief, ik hou van jou!’.

Op een dag weet je ‘t gewoon: je bent verliefd op die ene persoon!
Maar de vraag is: hoe verklaar je jouw liefde aan hem of haar?

Mensen doen dat op veel manieren. En hoe gaat dat bij de dieren?

In drie woorden

Lief, kleurrijk, warm

In meer woorden

Wij zeggen: “Ik hou van jou” of “Ik vind je lief”. We schrijven een briefje, maken een liefdeslied, geven een bos bloemen en willen extra goed ruiken in de buurt van hun geliefde. Maar hoe doen dieren dat? Wist jij dat een prieelvogelmannetje de mooiste priëlen gaat bouwen en dat insecten hun geliefde vaak een cadeautje geven? In dit warme prentenboek kom jij erachter hoe dieren op hun manier ‘ik hou van jou’ zeggen. 

Marilyn Singer heeft heel mooi en liefdevol in beeld gebracht hoe zowel de mens als de dieren de liefde tegen elkaar uitspreken. De mens verschilt van de dieren, en andersom. Maar wel voelen we allemaal de liefde. Deze liefde willen we ook allemaal uiten. Het is mooi om te zien hoe de dier en wij, als mens, dan weer dicht bij elkaar komen en op elkaar lijken. Zo kunnen wij een prachtig liefdeslied zingen en kunnen de walvissen dit ook, alleen kunnen wij dat niet horen. 

   

De paginagrote illustraties, gemaakt door Alette Straathof, zijn een lust voor het oog. Door het gebruik van warme kleuren, sluit dit naadloos aan bij het lieve thema. Als je het boek open slaat zie je aan de ene kant de dieren en aan de andere kant de mens, die de liefde uit. Zowel de dier als mens is gedetailleerd in beeld gebracht, waarbij ook de diversiteit aan mensen zichtbaar is gemaakt. Dit is zeer waardevol, omdat de kinderen hierdoor ook in aanraking komen met verschillende culturen.

Een boek vol liefde voor iedereen vanaf 4 jaar.

the gravatar profile photo

Blog auteur Yvonne Soepboer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *